Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Hundratals fick möta Guds kärlek vid ljusevent i Alingsås

Någonstans mellan 3 000 och 4 000 personer. Så många beräknar Korskyrkan i Alingsås att man på något sätt fick möta under ”Lights in Alingsås”, ett stort lokalt arrangemang som i år passerade kyrkan. Med hjälp av hembakta bullar, konstutställning och samtal blev många starkt berörda.

Nyheter · Publicerad 14:00, 16 nov 2022

Lights in Alingsås är en återkommande lokal festival då staden fylls av ljusutställningar, och besökare från när och fjärran som kommer för att titta på allt det vackra. Redan förra året upplevde man i Korskyrkan att man skulle satsa mot 2022 års festival. Och mycket riktigt planerades årets arrangemang på ett sådant sätt att skarorna passerade Korskyrkan, något man tog till vara på fullt ut.

– Vi kände oss så motiverade av Gud. Traditionellt har vi gjort samlingar, men här kände vi Guds ledning att möta människa för människa. Och så många samtal vi fick på olika nivåer! Gud har gjort så mycket: Vi har upplevt Guds närvaro; besökarna har fått en bulle bakad med kärlek; många har fått ett samtal; och många tog emot evangelisationsmaterial och biblar, säger Bengt Henström i församlingen.

– Vi har längtat efter att nå ut med evangelium i vår stad, flikar Bengts hustru Ellinor in och betonar att det varit en kraftansträngning i församlingen att finnas med tre helgkvällar i veckan under sex veckor.

– Men det går när vi hjälps åt, tillsammans.

Förutom kaffe, bulle, samtal och böcker har man också bjudit in till en konstutställning i kyrkan, med tavlor målade av Rebecka Hagstedt.

– Folk tittade på tavlorna och vi fick möjlighet att berätta om deras betydelse, om vem Jesus är och om hans kärlek, säger Rebecka Hagstedt.

I utställningen fanns bland annat tre tavlor med akrylmålningar som hon kallar ”brustna strängar” och här är budskapet att Jesus kan laga det som är trasigt i livet och upprätta den som fallit.

– Mitt i den djupaste sorg, när hjärtat känns som mest brustet, när alla drömmar och förhoppningar rasat, där kan Jesus möta oss. Komma in och trösta oss. Där vill han omfamna oss. Jag tror att han kan och vill ge oss nya strängar så vi kan spela med vackrare klang än någonsin.

Ellinor och Bengt Henström säger att församlingen nu fått mersmak på att gå ut och att i ord och handling dela evangeliets budskap. Ellienor berättar om en händelse som berörde henne lite extra.

– Det var några äldre par som kom in som knappt aldrig varit i en kyrka. Vi fick tala in i deras liv och det slutade med att vi satt ner med dem och grät.

– Vi har till många fått förmedla att Jesus är vägen, sanningen, livet, att han är den enda vägen till Gud, säger hon.

Vi har fått förmedla till många att Jesus är vägen, sanningen, livet, att han är den enda vägen till Gud

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

Efter presidentvalet – Erdogan kan hålla Sverige på halster

Nato. Den turkiska valrörelsen är över – nu hoppas regeringen på ett snabbt godkännande av den svenska... onsdag 31/5 07:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00