Mellanöstern

Hundratals barn får höra om Jesus mitt i krigets Gaza

Palestinian rides a bicycle in Nusseirat refugee camp, central Gaza Strip, Monday, Nov. 27, 2023. on the fourth day of the temporary ceasefire between Hamas and Israel. (AP Photo/Hatem Moussa) DV110
Regn i Gaza under eldupphöret i måndags.

Trots att kriget pågått i veckor har den amerikanska organisationen Metro World Child fortsatt hålla sin söndagsskola i Gaza – och samlat upp till 1 800 barn för att berätta budskapet om Jesus.

Publicerad Uppdaterad

Trots att krig rasat i Gaza sedan veckor tillbaka, efter Hamas terrorattacker mot Israel den 7 oktober, fortsätter den amerikanska organisationen Metro World Child hålla sina söndagsskolor i Gaza. I söndags ska 845 barn ha samlats och fått lära sig om hur Jesus föddes i en krubba.

”Så många föräldrar och barn har aldrig på riktigt hört berättelsen om Jesu födelse. Gud älskade dem så mycket att han gav sin enfödde son för dem. De lyssnade till vartenda ord”, skriver Bill Wilson, grundare av Metro World Child, på sin Facebooksida, och berättar hur ledarna fick röja en plats som träffats av bomber för att där kunna hålla söndagsskolan.

”Jag är förundrad över hur vårt team fortfarande är villiga och har möjlighet att fortsätta göra vad de gör där”, skriver han.

Bill Wilson har själv nyligen rest hem till USA från Gaza, men har även i tidigare rapporter berättat om arbetet de gör i området. I förra veckan berättade han hur ledarna för söndagsskolan planerat för minst två veckor till med söndagsskola, för att hinna berätta om Jesu födelse och ge mer bröd och vatten till deltagarna. Kriget till trots.

”Julen kommer vara en kritisk tid där. Jag tror på att julens budskap fortfarande är levande, men det måste bli hört, trott på och förstått. Och den berättelsen kommer predikas nästa söndag igen, även mitt i kriget”, skrev han då på sin Facebooksida.

Bill Wilson vid ett av Metro World Childs arbeten med barn i Filippinerna.
Bill Wilson vid ett av Metro World Childs arbeten med barn i Filippinerna.

Bill Wilson

  • Född 1948 i Boston, USA.
  • Övergavs av sin mamma vid 12 års ålder, och efter tre dagar tog en förbipasserande hand om honom och tog med honom till en kyrka.
  • Grundade 1980 organisationen Metro World Child, som tidigare hette Metro Ministries.
  • Har skrivit flera böcker, däribland självbiografin Whose child is this?.

Vid samma tillfälle upptäckte han en liten flicka, sittandes i mörkret i en förstörd byggnad. Hon hade blodiga fötter och sår i pannan, och sa att hon var vilse och inte visste sitt namn. Teamet från söndagsskolan bestämde sig då för att ta hand om henne.

”Jag sa åt dem att säga exakt de här orden: ’Du är inte vilse nu. Vi har hittat dig, lilla flicka. Jesus vet ditt namn och han vet vem du är.’”

Jag tror på att julens budskap fortfarande är levande ... Och den berättelsen kommer predikas nästa söndag igen, även mitt i kriget.

Bill Wilson

Bill och hans team bestämde sig för att ge flickan namnet Mary – och nu i söndags var hon ett av de 845 barnen som deltog i söndagsskolan.

”Mary vet nu att någon verkligen älskar henne”, skriver Bill Wilson, uppenbart tagen över det han fått uppleva i Gaza den senaste tiden.

Trots det pågående kriget har söndagsskolan samlat upp till 2 100 barn, men antalet barn har nu sjunkit något efter att många familjer har flytt söderut. Under kriget har Metros team i Gaza också förlorat en av sina medarbetare – personen mördades av Hamaskrigare tidigt i kriget, i samma lokaler där söndagsskolan hållits i nära åtta års tid.

Men trots alla utmaningar är Bill Wilson och hans team fast beslutna att fortsätta sitt arbete i Gaza.

”Vi kommer fortsätta stanna på planen för att vinna matchen fram tills slutsignalen har blåsts”, skriver han.

Metro World Child

  • Grundades 1980 av pastorn Bill Wilson i New York.
  • Hette från början Metro Ministries, men har nu bytt namn till Metro World Child.
  • Driver söndagsskolor i en rad länder som Bulgarien, Haiti, Kenya, Indien, Uganda, Sydafrika och Filippinerna.
  • Organisationens arbete når varje vecka ut till omkring
    200 000 barn världen över.

 

Powered by Labrador CMS