Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kerstin Oderhem Foto: EFS

Hon blir EFS nya missionsföreståndare

Kerstin Oderhem. Så heter kvinnan som tar över rodret i Evangeliska Fosterlandsstiftelsen efter avgående Stefan Holmström.

Nyheter · Publicerad 12:09, 11 apr 2017

De senaste sju åren har Kerstin Oderhem verkat som distriktsföreståndare för EFS i Sydöstsverige. När hon tillträder till hösten blir hon EFS 20:e missionsföreståndare i ordningen.

– Jag är full av beundran för henne och tycker det är modigt att hon vill gå in i denna krävande uppgift, säger Stefan Svensson, ordförande för EFS styrelse som nu presenterar den nya ordföranden.

Styrelsen har noggrant undersökt vilka egenskaper de anser viktiga för rörelsens riktning och den blivande missionsföreståndaren.

– Vi har fastnat för Kerstins visionära tankesätt kring EFS framtid och var hon vill att EFS befinner sig ett antal år framöver.

Stefan Svensson framhåller att Kerstin Oderhem har ett stort hjärta för att EFS och Salt, de unga inom rörelsen, ska verka närmre varandra. Och detta är en angelägen uppgift, framhåller rörelsens ordförande.

– Dessutom har hon en väldigt god känsla för hur man arbetar med personalfrågor, tillägger han.

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom.

Israeliska araber kan överge sin allians med vänsterkanten

Sedan staten Israels tillblivelse har de israeliska araberna identifierat sig med den politiska vänstern, för det mesta i egna arabiska partier, men...

Ännu ett förlorat tillfälle

I dag hålls en konferens i Bahrain, där de ekonomiska aspekterna av president Trumps fredsplan för Mellanöstern ska diskuteras. Trumps svärson, Jared...