Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

”Himmelsk timing” för ny film om adoption och abort

Adoption är det huvudsakliga temat för den nya verklighetsbaserade filmen Lifemark, som snart har premiär i USA. Men att den också berör ämnet abort har fått många filmbolag att inte vilja samarbeta.

Nyheter · Publicerad 20:00, 7 sep 2022

Lifemark handlar om 18-åriga David, vars värld vänds upp och ner när hans biologiska mamma oväntat hör av sig till honom och vill träffas. I filmen – som bygger på en sann historia – får tittarna genom tillbakablickar följa både hans biologiska föräldrar och adoptivföräldrar och bland annat skildras hur hans biologiska mamma var nära att att göra abort – men i stället valde att adoptera bort honom.

Bakom filmen ligger Kirk Cameron och bröderna Stephen och Alex Kendrick, som tidigare bland annat skapat de kristna filmerna War room och Fireproof.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00