Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Hillsongs julshow blir digital – tror på rekordstor publik

Som så mycket annat blir Hillsong Sveriges traditionsenliga julkonsert digital i år, med premiär på internet den 20 december. Showen i sig är dock påkostad som vanligt och en av gästartisterna är Samuel Ljungblahd.

Nyheter · Publicerad 08:00, 18 dec 2020

Det är nu tolfte året som Hillsong Sverige bjuder på sin julshow ”This is Christmas”, men på grund av coronapandemin blir visningen för första gången bara digital. 

– Ingenting är som vanligt i år, men hjärtat bakom This is Christmas har ju varit att göra någon form av julotta 2.0, för vanliga svenskar som inte går till kyrkan – en chans att sätta Jesus i centrum av julen och inte i periferin – och där är This is Christmas precis som vanligt, konstaterar Eric Liljero som är pastor i Hillsong Stockholm. 

Förutom nyheten att showen i år kommer att sändas via nätet och inte kommer att kosta något att se, har den också nya kulisser och nya sånger. 

– Vi har investerat och satsat och arbetat med det minst lika hårt, och min känsla är att vi kommer att nå långt fler än de 15 000–20 000 som ser showen normalt, fortsätter Liljero. 

Den kristne soul-artisten Samuel Ljungblahd var med även i förra årets show, och kommer i år att framföra en sång från sitt senaste julalbum och en sång tillsammans med Roland Utbult och Evelina Gard. 

Liksom tidigare kommer det samlas in pengar till så kallade ”julkassar” som kommer att ges till familjer som inte har råd att köpa julmat och julklappar. Liljero påpekar att behoven är extra stora i år på grund av att fler barnfamiljer blivit fattiga under pandemin. 

– Hela överskottet kommer att gå oavkortat till det här, konstaterar han. 

Premiären sänds söndagen den 20 december, med början klockan 18, via Hillsong Sveriges webbsida, Youtube-kanal samt Facebook-sida. Föreställningen kommer därefter att finnas tillgänglig på webbsidan, och dessutom sändas i repris via de andra kanalerna den 23 och på julafton. 

– Jag tycker att alla människor som är nyfikna på vad julen verkligen handlar om borde se showen, och människor som älskar bra musik och vill komma i riktigt bra julstämning, säger Eric Liljero. 

Vi har investerat och satsat och arbetat med det minst lika hårt, och min känsla är att vi kommer att nå långt fler än de 15 000–20 000 som ser showen normalt.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10