Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

På måndagen kom uppgifter om att den australiska räddningstjänsten hade en av de största bränderna under kontroll. Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Hillsong samlade in en miljon dollar till branddrabbade

Katastrofen med de svåra bränderna har drabbat många människor i Australien. Nu har Hillsong Church meddelat att man samlat in över en miljon dollar till olika hjälpinsatser.

Nyheter · Publicerad 21:00, 14 jan 2020


Som Världen idag tidigare berättat är många kristna i Australien på olika sätt engagerade i arbetet med att hjälpa personer som drabbats av de svåra bränderna. Hillsongförsamlingarnas insamling till hjälpinsatser har nu passerat en miljon dollar.

”De senaste veckorna har vi som kyrkogemenskap försökt visa utökad generositet mot de lidande samt mot räddningstjänstemännen som avstår sina lediga dagar för att outtröttligt arbeta för att skydda hem, mark och familjer i brändernas väg”, kommenterar man från Hillsong enligt Christian Post.

Pengarna ska gå till brandmän, mat, och personer som hjälper till i kampen mot bränderna på olika sätt.

”Fortsätt att be för vår nation, våra ledare, brandmän, samhällen som drabbats och för regn som kommer att avsluta torkan i vårt brända land”, uppmanar man från Hillsong.

På måndagen kom uppgifter om att den australiska räddningstjänsten hade en av de största bränderna under kontroll och att vissa branddrabbade områden kommer att få ett välbehövigt väderomslag.

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40