Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Helsingborg berördes av Guds kärlek

Unga tjejer med självmordstankar fick lust att leva, relationer helades och droger slängdes. Det vittnar Sebastian Stakset om efter helgens satsning i Helsingborg. – Det var en fantastisk helg, säger prästen Daniel Svensson.

Nyheter · Publicerad 16:28, 18 mar 2019

”Man vet att det är väckelse när lovsången går igång å nästan ingen sjunger med, hehe, för dom kan inte texterna.” Orden skrivs av evangelisten Sebastian Stakset angående den ekumeniska konferensen Hopp för Helsingborg som ägde rum i helgen.

Totalt uppges närapå 700 personer ha kommit till fredagsmötet och drygt 500 personer till lördagsmötet i Pingstkyrkans lokal i Gåsebäck.

– Vi fick uppmana dem som har vandrat med Jesus länge att lämna sin plats och ta del av mötet i en av salarna med videosändning. De flesta gjorde det med glädje, berättar EFS-prästen Daniel Svensson.

Sebastian Stakset beskriver, i ett Facebookinlägg, hur både drogpåverkade människor och kriminella deltog på mötena.

”En kille som just kommit ut från Kumla bestämde sig för att följa Jesus å börja kämpa för sin familj. Folk gav bort sina droger till församlingsmedlemmar för dom ville sluta knarka. Unga tjejer med suicidtankar grät och kände sig älskade och bestämde sig för att dom ville leva”, skriver han.

Evangelisten berättar vidare att äkta makar som höll på att gå skilda vägar bestämde sig för att förlåta varandra och fortsätta kämpa, att familjer blev helade och att barn som blivit traumatiserade och bevittnat mord bara bröt ihop stod och grät och kramade om sina familjer för första gången på år. Han berättar även att en kille som – iklädd skottsäker väst – hade dykt upp på en liknande satsning i Malmö nu kom fri, döpt och totalt förvandlad.

”Masker föll. Is smälte. Det är bara JESUS som kan göra sånt här”, skriver Sebastian Stakset.

Händelseförloppet bekräftas av Daniel Svensson.

– Jag var själv inte med i förbönsteamet, men fick höra många sådana här berättelser efteråt, säger han.

Enligt Daniel Svensson var det omkring 40 personer som responderade på frälsningsinbjudan den första kvällen och ännu fler den andra kvällen. Hur många av dessa som tog emot Jesus för första gången vet han inte, men det han vet är att ett rejält uppföljningsarbete nu följer: De personer som tog emot Jesus ska ringas upp och erbjudas personlig kontakt med personer från församlingarna.

– På torsdag startar vi en Alphakurs som vi bjöd in alla till, säger han.

Daniel Svensson gläds inte bara över alla som kom till tro och Gudsmöten som ägde rum under samlingarna. Han gläds också över alla kristna som kom.

– Att samla kristna är inte alltid lätt. Det var fantastiskt att se hur deras ögon lyste av lycka. Jag vet att många har bett och längtat efter något sådant här i många år.

Ytterligare något som gläder Daniel Svensson är den enhet som präglade satsningen: Församlingar från alla de stora samfunden hjälptes åt.

– Det var en fantastisk helg på så många sätt, säger han.

Hur viktig tror du att enheten var för det som hände?

– Jag är helt övertygad om att den hade betydelse – jag tror att den är en nyckel.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Hon läste Staksets bok – kom till tro på Gud

Vittnesbörd. En av dem som kommit till tro genom Sebastian Staksets bok är Linda Eriksson. Hon hade alltid lidit av ångest och tyckte att livet var meningslöst,...