Bevara det goda som anförtrotts dig genom den helige Ande som bor i oss.
2 Timoteusbrevet 1:14

Världen idag

Har Ebba rätt om upploppen?

Borde polisen ha skjutit skarpt under påskhelgens upplopp? Det är en av frågorna som Sven Almkvist får svara på i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Han resonerar även kring hur Emmanuel Macron kunde nå så stora framgångar samt svarar på en teologisk tittarfråga om integration.

Nyheter · Publicerad 12:30, 29 apr 2022

KD-ledaren Ebba Buschs uttalanden om upploppen har väckt starka reaktioner. Det var i en intervju med Sveriges Radio som hon frågade sig varför poliserna inte sköt skarpt för att få kontroll över situationen samt varför det var poliser som skadades och inte upprorsmakarna.

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter uttrycker Sven Almkvist förståelse för Ebba Buschs resonemang.

– Om inte polisen stoppar dem, vem ska stoppa dem då? frågar han sig.

Almkvist får även kommentera Ebba Buschs gemensamma framträdande med SD-ledaren Jimmie Åkesson och ifall det är ett tecken på att KD rör sig allt längre högerut.

Det andra ämnet som tas upp i programmet är det franska presidentvalet. Frågorna som diskuteras är bland annat hur Emmanuel Macron kunde nå så stora framgångar och ifall den negativa bilden av Marine Le Pen stämmer.

– När man tittar i svenska medier är det bara svart och vitt, säger Sven Almkvist.

Det sista ämnet som tas upp är en teologisk tittarfråga om integration.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt vid 16-tiden. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Nya frihetsvindar i spåren av Kinas absurt hårda coronapolitik

Ledare Folkliga protester på gator och torg är det vanligaste sättet för medborgarna att nå politisk... onsdag 30/11 00:10

Efter protesterna – Kina lättar på vissa restriktioner

Kina. Kina lättar på vissa restriktioner i ett försök att dämpa protesterna. Men polisnärvaron i flera av... tisdag 29/11 18:00

Var kan en jude gå med högburet huvud?

Israelkrönika USA diskuterar i dagarna antisemitism. Diskussionen har pågått länge redan, men efter att rapparen... onsdag 30/11 00:00