Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

Hans nya Alpha-bok ska spridas till hela Boxholm

En ny bok som beskriver vägen till ett liv med Jesus ska delas ut till tusentals hushåll i Boxholmsområdet vid gränsen mellan Östergötland och Småland. Bakom initiativet står Boxholms frikyrkoförsamling, vars pastor skrivit boken.

Nyheter · Publicerad 18:00, 18 feb 2021

Daniel Röjås heter pastorn och författaren, som även är pastor i pingstförsamlingen i Mjölby, och nu skrivit en bok som ska delas ut. Boken har titeln Världens vackraste berättelse – om den Gud som söker kontakt och ges ut av Libris i samarbete med Alpha Sverige nu i vår.

På bokens baksida beskrivs innehållet som en teckning av ”berättelsen om hur Gud klev in i människans tillvaro och blev kvar”, och att boken vill visa ”hur Gud aktivt söker kontakt med människan och hur vägen till livet med Jesus kan se ut”.

– Å ena sidan vill jag berätta den stora berättelsen, men det är också rakt på sak. Folk ska förstå att det är en bok som sätter Gudsfrågan i fokus, säger Daniel Röjås till Världen idag.

Den som öppnar boken kommer också att finna en tydlig presentation av Alphakonceptet som inlaga. Det är också Alpha Sveriges ledare Carl-Henric Jaktlund som är redaktör för boken.

2 500 exemplar av boken har Boxholms frikyrkoförsamling, som är ansluten till både EFK och Equmeniakyrkan, beslutat att köpa in för att ge som gåva till alla hushåll i Boxholm och till alla hushåll i samhället Sommen på andra sidan regiongränsen.

Boken ska delas ut tillsammans med en presentation av församlingen och en inbjudan till en Alphakurs som startar hösten 2021.

Daniel Röjås berättar att tanken på att skriva en sådan här bok, som försöker beskriva livet med Jesus så att det blir relevant för icke-troende, föddes i honom i början av sommaren 2020, varpå han skrev boken under hösten.

– Boken är född ur en lokal vision om att nå vårt samhälle med Guds kärlek, säger han.

Pastorn hoppas att andra församlingar ska köpa in boken för att använda den i evangelisation och i församlingarnas kontaktnät.

– Det är en bok för alla människor, säger han.

Boken är född ur en lokal vision om att nå vårt samhälle med Guds kärlek.

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00