Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Lars Enarson Foto: Arkiv

Han vill samla 10 000 bedjare för Sveriges räddning

Det pågår en andlig strid om Sveriges framtid. Det menar böneledaren Lars Enarson som nu försöker samla en armé på 10 000 bedjare. – Det enda hoppet för vårt land är Gud, säger han.

Nyheter · Publicerad 11:53, 11 jul 2019

Inför valet 2018 uppmanade bibelläraren och böneledaren Lars Enarson Sveriges kristna att be att vårt land ska vända om till Gud. Nu har han tagit initiativ till ett nytt böneupprop där han vill mobilisera 10 000 bedjare.

– Liksom Gud uppmanade Israels folk att samla 10 000 män på berget Tabor för att besegra landets fiender, vill jag samla 10 000 bedjare till Sveriges försvar, säger han.

Lars Enarson menar att Sverige är i ett mycket allvarligt läge.

– Jag har upplevt att Gud har sagt att det som sker i Sverige är en medveten strategi att bryta ner samhället för att kunna införa en antikristlig diktatur, säger han.

Enligt Enarson är det flera saker som pekar i denna destruktiva riktning: Politiska överenskommelser som gör att demokratin är på väg att sättas ur spel, segregationen som kan leda till ett inbördeskrig är två exempel. Han talar också om ”klimathysteri” som fått röster att höjas för diktatur samt att Sverige kan bli det första landet i världen att bli kontantlöst.

Utöver detta lever vi, påpekar Enarson, långt ifrån de kristna värderingarna. Familjen har en låg ställning, människovärdet bortprioriteras och ett promiskuöst levnadssätt uppmuntras.

– Sverige var en gång i tiden ett av världens mest gudfruktiga länder. Vi måste få en radikalt förändrad politisk kurs, säger han.

Enligt Enarson har ungefär 3 000 personer bett för Sverige i böneuppropet 7:14 som han var med och startade före valet. Drygt hälften av dessa har nu förnyat överlåtelsen till att bli en del av de 10 000 bedjare som mobiliseras att be minst sju minuter varje dag, säger han.

Tanken är att bedjarna ska be utifrån fyra punkter som, enligt Enarson, kan förändra vårt land.

Den första punkten handlar om att Sveriges kristna ska börja be, den andra punkten handlar om att kristenheten ska ”vakna upp” och bli radikalt lydig inför Guds ord, den tredje punkten handlar om att det ska bli en väckelse inom alla samhällsklasser och den fjärde om att det ska bli ett enat, konservativt block i riksdagen.

– Vi behöver få en regering som är familjevänlig, Israelvänlig och Sverigevänlig, säger han.

I böneuppropet inför valet 2018 blev Lars Enarson kontroversiell då han uppmanade till bön om att SD skulle bli största parti och få majoritet med KD och M.

I det nya böneuppropet talar Enarson inte om enskilda partier på samma sätt.

– Det är innehållet i politiken som är avgörande, inte partiernas namn. Jag ber att alla partier ska gå i en mer konservativ riktning, säger han.

Böneledaren sticker dock inte under stol med att han är positiv till nationalism.

– Demokrati förutsätter en nationalstat med fastställda gränser och ett fungerande rättsväsen. Nationalism kommer från Gud eftersom det är han som har skapat alla folk och nationer, säger han.

Att ett enskilt parti skulle vara Sveriges räddning poängterar samtidigt Enarson att han aldrig har sagt.

– Det enda hoppet för vårt land är Gud, säger han.

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...