Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Sångaren Mikael Järlestrand på Smålandskonferensen i Aneby. Foto: Maria Herza

Han varvar jobb med semester

Sångaren Mikael Järlestrand hörs på var och varannan kristen konferens, även denna sommar. Receptet för att orka är att varva jobb och semester, och att ha familjen med så ofta det går.

Nyheter · Publicerad 07:15, 15 jul 2011

När Världen idag når Malmöartisten, befinner han sig på Trosgnistans konferens i Aneby. Det är hans andra större uppdrag för sommaren, efter en konsertkväll på Gullbranna-
gården. Därefter stundar en långhelg i Norge och en ekumenisk konferens i Edsbyn. Då är det mitten av augusti, och dags för Homecomingfestivalen i Jönköping.

Ingen rast, ingen ro, eller?
– Det är mycket, men jag har semester emellan också. Och familjen är med på en hel del ställen, eftersom det finns bra barnupplägg nästan överallt. När jag åker till Norge, tar jag med lilltjejen. Det tycker hon är roligt, säger Mikael Järlestrand.

Det är krävande för rösten att vara i gång fler gånger om dagen, ibland både förmiddag, eftermiddag och kväll.
– Det är klart det tar lite, men sedan vilar man några dagar. Den enda gången jag varit förkyld i sommar var när jag var ledare på ett barnläger före midsommar.
Med positiv inställning kommer festivalveteranen också långt.
– Man får oerhört mycket tillbaka och träffar så många härliga människor i olika kristna sammanhang. Överallt finns det gott – människor som längtar och ber. Det är som att det finns ett evangelisationsinitiativ i varje buske, säger Mikael Järlestrand.

En av hans mest efterfrågade sånger på konferenserna är Jag är fri. Den handlar om hur Jesus befriar oss från det förflutna och kallar oss till ett nytt liv med honom.
– Vi har en fiende som försöker binda oss vid det förflutnas misstag. Även vi som har varit med i kyrkan länge kan vara bundna av bitterhet, missmod och självömkan. Därför tror jag att vi behöver mata oss med det Jesus säger: Vi är fria, Gud har kallat oss att inte se bakåt utan att gå framåt, och att få vara de Gud kallat oss till.

Ändå är det den stora satsningen på bön som denne ordsmed uppskattar allra mest på Små­landskonferensen.
– Mitt i alla konserter, bibelstudier och förkunnelser, får man inte tappa bort den enkla bönen. Den kräver inga program och ingen förberedelse. Men tappar vi den dimensionen, hjälper det inte hur mycket vi än sjunger och predikar.

Vår tillhörighet som kristna är Guds rike

Ledare Två rörelser i tiden brukar kallas för nationalism och globalisering. Hur ska vi som kristna... lördag 26/9 00:00

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan... lördag 26/9 18:00

Ny verksamhetsledare inom Pingströrelsen

Församling. Pingst styrelse har utsett en ny verksamhetsledare till Pingst Församling. Det blir Richard... lördag 26/9 14:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan...

Hur blir jag bättre på att lyssna på min fru?

Familjefrågan Jag har ett problem. Min fru och flera andra blir lätt irriterade på mig för att de upplever att...