Nyheter

Han lovar kämpa för utsatta barn

Skolminister Jan Björklund sa i sitt tal i Almedalen på onsdagen att det är dags att ta tag och kvalitetsgranska HBV-hemmen. Bland annat måste skolundervisningen "stagas upp" för landets 17 000 placerade ungdomar.

På onsdagskvällen var det dags för Jan Björklund att hålla tal i Almedalen. Bland annat lovade han att se över situationen för de allra mest utsatta barnen – de på institution.

När samhället genom socialtjänsten tar ansvar för att ge barn och ungdomar i utsatta situationer en chans till en bättre uppväxt, hamnar de unga ofta på HVB-hem, hem för vård eller boende. Men dessa håller inte alltid måttet, menar skolminister Jan Björklund (FP), som i sitt tal
i Almedalen på onsdagen lovade att göra något åt saken.
– Kvalitén på HVB-hemmen är alldeles för låg. De placerade barnens möjlighet att få skolundervisning är begränsad och en del går inte alls i skolan, vilket naturligtvis bara försvårar ytterligare för framtiden, sa han, och berättade att hans parti tar upp frågan vid höstens landsmöte.
– Då kommer det ägnas en stor del tid åt att diskutera och anta program för att förbättra möjligheterna för de allra mest utsatta barnen, sa Jan Björklund.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS