Gaza

Hamasledare: Vi är stolta över att palestinier dör i kriget

Hamasledaren Ghazi Hamad är stolt över att offra civila i Gaza.

Hamas högsta ledare, som befinner sig i säkerhet utanför Gaza, rättfärdigar att civila palestinska kvinnor, barn och äldre dör i kriget.

– Vi är de som behöver det här blodet, så att det väcker den revolutionära anden inom oss, säger Ismail Haniyeh som är ordförande för terrororganisationens politiska byrå.

Hamasledaren Ismail Haniyeh vill se ett stopp på kriget i Gaza. Samtidigt rättfärdigar han att palestinska civila kvinnor, barn och äldre dör.

Hamasledaren Ismail Haniyeh säger att organisationen behöver blodet från civila kvinnor, barn och äldre i Gaza.

– Vi är de som behöver det här blodet, så att det väcker den revolutionära anden inom oss, så att det väcker beslutsamhet inom oss, så att det väcker utmaningens ande inom oss och driver oss att gå framåt, säger han i en video som sändes på den Hizbollahanslutna libanesiska satellitkanalen Al Mayadeen och andra tv-nätverk i slutet av oktober.

Vi är stolta över att offra martyrer.

Ghazi Hamad

Det är Memri TV, anslutet till The Middle East Media Research Institute, som har översatt Haniyehs tal från arabiska. Videon har även översatts av det israeliska forskningsinstitutet Palestinian Media Watch (PMW). Ismail Haniyeh är ordförande för Hamas politiska byrå och befinner sig i Qatar.

En annan medlem av den politiska byrån, som också befinner sig i säkerhet utanför Gaza, är Ghazi Hamad. Han uttalade sig på ett liknande sätt i en intervju med den privata libanesiska tv-kanalen LBC International i slutet av oktober.

Där talar han om att ”Al-Aqsa-floden”, som enligt PMW är Hamas namn på sitt terrorkrig mot Israel, inte bara ska komma en gång utan flera. Enligt PMW syftar Ghazi Hamad på Hamas vilja att upprepa sin attack mot Israel den 7 oktober.

– Låt mig säga det till er tydligt, vi kallas martyrernas folk och vi är stolta över att offra martyrer, säger han enligt forskningsinstitutets översättning.

Världen idag har tidigare rapporterat om att det finns civila invånare i Gaza som är trötta på att Hamas, enligt dem, gömmer sig bland civila.

Powered by Labrador CMS