Nyheter

"Gudstjänsterna hjärtat i festivalen"

Metalcorebandet Safemode spelade på onsdagskvällen.

Den femtonde versionen av Frizonfestivalen pågår just nu på Torp, strax utanför Kumla på Närkeslätten. Omkring 3 000 ungdomar väntas delta innan festivalen avslutas på söndag.

Begreppet festivaldöden är numera vedertaget på många tidningars kultur- och nöjessidor. Musikfestivaler kämpar med ekonomin, reformerar konceptet eller lägger ner. Men på den pågående Frizonfestivalen, den femtonde i ordningen, är det mesta sig likt från tidigare år. Och arrangören EFK Ung uppger att de fem dagarnas festival lockar drygt 3 000 ungdomar, varav omkring 500 engagerar sig ideellt och hjälper till som funktionärer på olika områden.
Lina Lagsten och Joakim Bergkvist är projektledare för Frizon, anställda av EFK Ung. De tror att det stora engagemanget beror på en god stämning som präglas av gemenskap.
– Det verkar som att alla är polare, säger Joakim Bergkvist.
Och Lina Lagsten menar att en viktig faktor som bidrar till engagemanget är det stora mandat som varje volontär får inom sitt område.
– De har ett väldigt stort utrymme för att tycka till och göra det de vill. Det tror jag skapar ett stort engagemang och ett ägandeskap om ens funktion, säger hon.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS