Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Guds under vid skeendet i Asbury lyfts fram i ny film

”Det var surrealistiskt, friden som var i rummet var oförklarlig.” Det säger Zeke Atha, student vid Asbury University, i en ny dokumentärfilm om väckelseutbrottet i februari.

Här berättas också om helanden, bland annat från cancer, och om hur människor som tidigare ”hatade” varandra nu sågs kramas och gråta, sjunga och be tillsammans.

Nyheter · Publicerad 20:00, 17 mar 2023

Väckelseskeendet vid Asbury University i Kentucky hade hållit på oavbrutet i två veckor när mötena avslutades av skolans ledning den 23 februari. Därefter har hungern och gudsnärvaron fortsatt att sprida sig till andra platser och skolor, vilket Världen idag har berättat om i flera artiklar.

Nu har det kristna filmbolaget Sojourner Films släppt en kort dokumentär med vittnesbörd från både studenter och personal på Asbury University, varvade med filmklipp från lovsången och bönen i skolans kapell och de långa köerna av besökare från hela världen utanför kapellet.

När Sojourner Films regissör och producent Jon Snyder publicerade dokumentären på Youtube förklarade han hur han upplevt att Gud ville att berättelsen om Asbury skulle spridas ”för att inspirera och uppmuntra college- och universitetsstudenter överallt att söka honom radikalt som studenterna på Asbury gjorde”, skriver Relevant Magazine.

I dokumentärfilmen berättar studenten Zeke Atha om dagen då väckelsen bröt ut. Efter den vanliga onsdagsandakten satt han en stund i kapellet tillsammans med de andra som dröjde sig kvar i tillbedjan. Därefter gick han till sin lektion och när han kom ut igen hörde han att lovsången fortfarande pågick.

– Det var surrealistiskt, friden som var i rummet var oförklarlig, säger han.

Alison Perfater talar om helanden från trauman och cancer, men också om hur människor som tidigare ”hatade” varandra nu sågs kramas och gråta, sjunga och be tillsammans.

– Det har varit totalt livsförvandlande.

Lisa Harper, alumndirektör på universitetet, har sett unga människor bli befriade från oro och beroenden. En del har överlåtit sig till Gud för första gången.

En student talar om hur människor inte kunnat få nog av Guds heliga närvaro, frid och kärlek. Andra berättar att de blivit fria från rädslan och skammen att be högt för andra och sedan fått tala in i människors liv, hur de fått sin självbild upprättad och blivit fyllda med glädje.

Flera av studenterna tror på en världsvid påverkan i spåren av det som startade på skolan.

– Min generation ropar efter sanning i en värld som lär ut att sanningen är relativ och att det inte finns någon sanning, säger Braeden Bisher.

– Det här förändrar vår kultur, det här förändrar vårt samhälle, det här förändrar vår värld, fortsätter han.

– Det här skapar en ny våg av unga människor som kommer att påverka vårt land och världen, menar Christian Kotwitz.

– Jag tror att det kommer att bli globalt under en väldigt, väldigt lång tid, säger Alison Perfater.

Den kristna tv-kanalen TBN Nordic har producerat ett program med fokus på väckelse utifrån skeendet vid Asbury University. Programledaren Anders Wisth intervjuar där Jonas Andersson från Gå ut mission samt pastorn och författaren Britta Bolmenäs. I programmet visas även filmklipp med intervjuer från Asbury.

Det här skapar en ny våg av unga människor som kommer att påverka vårt land och världen.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Allt fler produkter kan framkalla allergier

Hälsa. År 2008 var 725 produkter tillgängliga för konsumenter märkta som allergiframkallande. Tolv år... måndag 27/3 05:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10