Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Göteborgs-läkare larmar om privat transvård till svenskar

Med växande köer till utredning av könsdysfori, vänder sig svenskar i stället till utländska aktörer som snabbt erbjuder hjälp med kroppsförändrande behandling mot betalning. Samtidigt växer gruppen som ångrar sådana här ingrepp, varnar barnläkare Mats Reimer.

Nyheter · Publicerad 03:30, 26 jul 2022

I en gästkolumn i Göte­borgs-Posten, beskriver barnläkaren Mats Reimer hur transvården i Europa riskerar att få civilrättsliga efterspel, där läkare som alltför lättvindigt gått med på långtgående medicinska ingrepp kan komma att bli stämda av patienter som ångrar behandlingen.

Han nämner ett exempel som fått stor uppmärksamhet i Storbritannien, där den före detta transkvinnan Ritchie Herron tänker stämma statliga National Health Service (NHS) för den transkirurgi de bekostat och som han nu bittert ångrar.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00