Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Frikyrkliga nominerade till gaygala

Flera personer med frikyrklig koppling har nominerats till förlaget QX årliga ”gaygala”. Johan Arenius, pastor i Immanuelskyrkan i Örebro, som tidigare i år beslutade att öppna för samkönade vigslar, är nominerad till ”årets hetero”.

Nyheter · Publicerad 10:00, 29 dec 2022

I samma kategori återfinns Niclas Öjebrandt, tidigare pastor, som länge drivit på för en ändrad teologi i frikyrkan gällande utlevd homosexualitet.

Även influeraren Andreas Wijk, son till en pingstpastor och ett känt namn i frikyrkliga kretsar, har nominerats till galan. Han har tidigare i år berättat att han är homosexuell. Han återfinns i kategorin ”årets hbtq”.

Flera nomineringar till galan får också de kontroversiella dragqueens som Världen idag berättat om och som reser runt i landet och lär ut hbtq-ideologi till små barn, ”Lady Busty & Miss Shameless”. De nomineras exempelvis i kategorin ” keep up the good work”, bland annat med motiveringen:

”Iklädda rödglittriga prinsessklänningar läser de sagor som Konrads klänning och bryter trötta normbarriärer.”

I samma kategori är också Trifa Shakely, RFSL:s ordförande, nominerad. Shakely och RFSL driver bland annat på för att göra sexköp lagligt och att samfund som inte viger homosexuella ska förlora vigselrätt och bidrag.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10