Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannesevangeliet 20:21

Världen idag

Frälsningsarmén stöttar utsatta barnfamiljer

Frälsningsarmén uppmärksammar utsatta barnfamiljers ekonomiska utmaningar i samband med skolstarten i sin augustikampanj .

– Vi möter många som är stressade över att deras barn har vuxit ur kläder och skor, säger Frans Ljungblahd, föreståndare för arméns sociala arbetet i Umeå.

Nyheter · Publicerad 07:00, 21 aug 2020

Coronapandemin har slagit extra hårt mot redan utsatta, konstaterar Frälsningsarmén i ett pressmeddelande. En av konsekvenserna är att många föräldrar med tillfälliga jobb har blivit arbetslösa.

Skolstarten innebär extra stora utgifter för dessa familjer, då kläder, skolväskor, gympakläder och mobiltelefoner ska införskaffas till barnen och de ska hitta meningsfulla fritidsaktiviteter.

”Trycket på skolgården och i sociala medier är tufft för barn som jämför upplevelser, fritid, prylar eller kläder med varandra”, skriver Frälsningsarmén, som slår ett slag för dessa familjer i sin augustikampanj.

– Hos oss får barnen och ungdomarna goda, trygga sammanhang där gemenskapen är viktigare än status. Vi erbjuder en mängd olika fritidsaktiviteter som många familjer inte har möjlighet att bekosta annars. Sport, musik, läger, scouter och skapande till exempel, men också läxhjälp, säger rörelsens nationella barnkonsulent, Julia Adolfsson, i pressmeddelandet.

Flera av Frälsningsarméns kårer ordnar klädutdelning eller bytardagar och ibland beviljas rekvisitioner till den egna second hand-kedjan Myrorna.

På många orter erbjuds även rådgivning, stödsamtal, stöd vid myndighetskontakter, stöd för långtidssjukskrivna och arbetslösa, kurser i vardagsekonomi, samt själavård och möjlighet att delta i familjegudstjänster och andra samlingar. 

Vi erbjuder en mängd olika fritidsaktiviteter som många familjer inte har möjlighet att bekosta annars.

Ensamheten – den farliga baksidan av restriktionerna

Ledare Coronapandemin har nu passerat ett år som världsdominerande skeende. Restriktioner och... lördag 27/2 00:00

Präst åtalas – fritog man i resväska

Gävle. Två kvinnor, varav en präst, åtalas misstänkta för att ha smugglat ut ett man i en resväska från... lördag 27/2 17:00

Biverkningar av mindfulness viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Många döda i president Bidens första attack

Syrien. USA har genomfört ett anfall mot anläggningar i östra Syrien, som uppges användas av Iranstödd... lördag 27/2 09:00

Hur Israel än agerar i vaccinfrågan skulle det anses fel

Israelkommentar Det faktum att staten Israel, i likhet med alla andra länder i världen, enbart erbjuder...
Följ Världen idag i sociala medier