Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Frälsningsarmén stöttar utsatta barnfamiljer

Frälsningsarmén uppmärksammar utsatta barnfamiljers ekonomiska utmaningar i samband med skolstarten i sin augustikampanj .

– Vi möter många som är stressade över att deras barn har vuxit ur kläder och skor, säger Frans Ljungblahd, föreståndare för arméns sociala arbetet i Umeå.

Nyheter · Publicerad 07:00, 21 aug 2020

Coronapandemin har slagit extra hårt mot redan utsatta, konstaterar Frälsningsarmén i ett pressmeddelande. En av konsekvenserna är att många föräldrar med tillfälliga jobb har blivit arbetslösa.

Skolstarten innebär extra stora utgifter för dessa familjer, då kläder, skolväskor, gympakläder och mobiltelefoner ska införskaffas till barnen och de ska hitta meningsfulla fritidsaktiviteter.

”Trycket på skolgården och i sociala medier är tufft för barn som jämför upplevelser, fritid, prylar eller kläder med varandra”, skriver Frälsningsarmén, som slår ett slag för dessa familjer i sin augustikampanj.

– Hos oss får barnen och ungdomarna goda, trygga sammanhang där gemenskapen är viktigare än status. Vi erbjuder en mängd olika fritidsaktiviteter som många familjer inte har möjlighet att bekosta annars. Sport, musik, läger, scouter och skapande till exempel, men också läxhjälp, säger rörelsens nationella barnkonsulent, Julia Adolfsson, i pressmeddelandet.

Flera av Frälsningsarméns kårer ordnar klädutdelning eller bytardagar och ibland beviljas rekvisitioner till den egna second hand-kedjan Myrorna.

På många orter erbjuds även rådgivning, stödsamtal, stöd vid myndighetskontakter, stöd för långtidssjukskrivna och arbetslösa, kurser i vardagsekonomi, samt själavård och möjlighet att delta i familjegudstjänster och andra samlingar. 

Vi erbjuder en mängd olika fritidsaktiviteter som många familjer inte har möjlighet att bekosta annars.

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

Efter presidentvalet – Erdogan kan hålla Sverige på halster

Nato. Den turkiska valrörelsen är över – nu hoppas regeringen på ett snabbt godkännande av den svenska... onsdag 31/5 07:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00