Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Kommer fler församlingar att följa efter Korskyrkan i Gävle genom att lämna EFK? Foto: I99pema, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Församlingsledare: Kommer verka för utträde ur EFK

En församlingsordförande som Världen idag varit i kontakt med anser att dennes församling nu bör lämna EFK. Motivet är att samfundets rapport om samkönade relationer, enligt ordföranden, tydligt tillåter synd.

Nyheter · Publicerad 10:00, 25 maj 2023

EFK:s missionsdirektorer Linalie Newman och Ingemar Forss har uttryckt en förhoppning om att samfundet ska fortsätta hålla ihop, trots att många är kritiska till rekommendationen om att församlingar ska bejaka medlemskap för människor som lever i samkönade relationer.

Världen idag har varit i kontakt med en ordförande i en EFK-församling som, på grund av att man uppfattar rapporten som avvikande från klassisk biblisk äktenskapssyn, kommer att verka för att dennes församling ska lämna samfundet.

– Det är med smärta i mitt hjärta. Det finns inget alternativ än att lämna samfundet eftersom man tillåter synd på ett så tydligt sätt, säger ordföranden, som på grund av pågående process inom sin församling vill vara anonym.

– Jag älskar människan, men inte den utlevda handlingen som enligt Bibeln är synd. Jag tror att flera församlingar kommer att begära utträde på grund av detta, som man upplever, felaktiga ställningstagande från EFK centralt, fortsätter ordföranden.

Även Bo Wettéus, erfaren pastor inom EFK, tror att det kommer bli splittring.

– Jag tror att det finns församlingar som säger att man inte kan hänga med längre, säger Wettéus.

I oktober förra året stod det klart att Korskyrkan i Gävle lämnar EFK på grund av samfundets fokus på hbtq-frågan.

Det finns inget alternativ än att lämna samfundet eftersom man tillåter synd på ett så tydligt sätt.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10