Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Flera döda i yxattack i Israel

Nyheter · Publicerad 10:00, 10 maj 2022

I samband med att Israel firade sin självständighetsdag i torsdags, den 5 maj, dödades tre personer och skadades ytterligare tre i en terrorattack i staden Elad öster om Tel Aviv.

Senare greps två palestinska araber, misstänkta för dådet. Enligt vittnesmål hade en av dem varit beväpnad med ett skjutvapen och den andre med en yxa, skriver The Jerusalem Post.

Gripandet utlöste oroligheter i både östra Jerusalem och samhällen i Judeen och Sa­marien. En palestinsk arab sköts till döds då han försökte ta sig in i Israel, uppger militären. En annan ska knivbeväpnad ha tagit sig in i samhället Tekoa i Judeen och där skjutits av en invånare, meddelar militären. Enligt palestinska uppgifter sköts han till döds.

En tredje palestinsk arab ska ha ”oskadliggjorts” av israeliska styrkor när han utan tillstånd att ta sig in i Israel attacke­rade en polis utanför Gamla stan i Jerusalem.

Yxdådet var den sjätte dödliga attacken mot israeler sedan den 22 mars. Sammanlagt har 18 människor dödats sedan dess.

Den palestinske presidenten Mahmud Abbas har fördömt yxdådet och varnat för att mordet på israeliska civila riskerar att underblåsa en större våldscykel. Den palestinska terrorstämplade rörelsen Hamas har däremot hyllat attacken.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00