Målet med förmaningen är kärlek ur ett rent hjärta, ett gott samvete och en uppriktig tro.
Första Timoteusbrevet 1:5

Världen idag

Flera döda i yxattack i Israel

Nyheter · Publicerad 10:00, 10 maj 2022

I samband med att Israel firade sin självständighetsdag i torsdags, den 5 maj, dödades tre personer och skadades ytterligare tre i en terrorattack i staden Elad öster om Tel Aviv.

Senare greps två palestinska araber, misstänkta för dådet. Enligt vittnesmål hade en av dem varit beväpnad med ett skjutvapen och den andre med en yxa, skriver The Jerusalem Post.

Gripandet utlöste oroligheter i både östra Jerusalem och samhällen i Judeen och Sa­marien. En palestinsk arab sköts till döds då han försökte ta sig in i Israel, uppger militären. En annan ska knivbeväpnad ha tagit sig in i samhället Tekoa i Judeen och där skjutits av en invånare, meddelar militären. Enligt palestinska uppgifter sköts han till döds.

En tredje palestinsk arab ska ha ”oskadliggjorts” av israeliska styrkor när han utan tillstånd att ta sig in i Israel attacke­rade en polis utanför Gamla stan i Jerusalem.

Yxdådet var den sjätte dödliga attacken mot israeler sedan den 22 mars. Sammanlagt har 18 människor dödats sedan dess.

Den palestinske presidenten Mahmud Abbas har fördömt yxdådet och varnat för att mordet på israeliska civila riskerar att underblåsa en större våldscykel. Den palestinska terrorstämplade rörelsen Hamas har däremot hyllat attacken.

Rödgröna i Stockholm strök ordet antisemitism i budget

Politik. Det rödgröna styret i Stockholm har tagit över en skrivning i budgeten om arbetet mot rasism och... onsdag 7/12 15:00

Efter kritiken: Regeringen lovar stöd till hågkomst av Förintelsen

Antisemitism. Nyligen kom uppgifter om att regeringen slopar stödet till Svenska kommittén mot antisemitism... onsdag 7/12 14:50