Nyheter

Fjäskar Sverige för en islamist i kostym?

Är Erdogan en islamist? Och fjäskar Sverige för honom för att få komma med i Nato? Det är frågor som diskuteras i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. I programmet diskuteras även ifall svenskarna är för fega för att säga till när det uppstår bråk och hur man ska förbereda sig för ”den yttersta tiden”.

Publicerad Uppdaterad

I söndags gratulerade statsminister Ulf Kristersson Erdogan till vinsten i presidentvalet i Turkiet, i torsdags började en kritiserad terrorlag att gälla i Sverige och i februari meddelade den svenska polisen att man stoppar koranbränningar, men inte bränningar av andra religiösa skrifter. Samtidigt väntas en kurdisk man, som kan finnas på den lista av personer som Turkiet kräver att Sverige utlämnar, utvisas från Sverige.

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter resonerar Sven Almkvist kring ifall dessa händelser är ett tecken på att Sverige fjäskar för Turkiet för att de ska släppa in oss i Nato. I programmet diskuteras även hur det kommer sig att Erdogan vann presidentvalet.

– Så långt jag förstår är Erdogan mycket mer radikal än vad vi tror, säger Sven Almkvist.

Det andra ämnet som diskuteras är debatten kring det upplevda stöket på Gröna Lund. Frågan som ställs är ifall den beskrivna händelsen är en sten i ett glashus eller ett tecken på misslyckad integration.

Sven Almkvist anser generellt att svenska män är för rädda att säga ifrån när det kommer till bråk och stök.

– Det ser de här gängen som svaghetstecken, och de utnyttjar det maximalt, säger han och berättar om händelser då han själv konfronterat stökiga ungdomar.

Det sista ämnet som diskuteras är en tittarfråga om den yttersta tiden. Frågan handlar dels om ifall kristna kommer finnas på jorden när systemet med ”vilddjurets märke” börjar gälla, och ifall man som kristen ska förbereda sig för detta.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredagseftermiddag kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Powered by Labrador CMS