Din rättfärdighet når upp till himlen, Gud, du har gjort stora ting. Gud, vem är som du?
Psaltaren 71:19

Världen idag

Finskt fall om bibeluttalande uppmärksammas i USA

Den finländske biskopen Juhana Pohjola, åtalad för uttalande i äktenskapsfrågan, besökte nyligen USA. Under sin resa talade han om det viktiga i att stå upp för Bibelns ord även när det innebär förföljelse och lidande.

– Vart Kristus än leder oss kommer han att följa med oss, sade Pohjola.

Nyheter · Publicerad 21:00, 7 dec 2021

Världen idag har vid flera tillfällen skrivit om att biskopen Juhana Pohjola samt Päivi Räsänen, finländsk parlamentsledamot, åtalas för hets mot folkgrupp efter uttalanden om äktenskapet och homosexualitet. För ett par veckor sedan skrev vi om att sex amerikanska kongressledamöter vänt sig till USA:s högsta organ för religionsfrihet i syfte att stödja Päivi Räsänen.

Under november har biskopen Juhana Pohjola gjort en resa till USA där han medverkat i olika sammanhang. Bland annat blev Pohjola intervjuad av redaktören och författaren Joy Pullmann i The Federalist Youtubekanal.

Under den 40 minuter långa intervjun uppmanade Juhana Pohjola andra kristna ledare ”att vara villiga att söka efter ett förlorat får i stället för folkmassor och hyllningar”. Kärnan i kristen tro handlar om hur en person blir frälst till gemenskap med Gud och evigt liv genom Jesus, därför är det avgörande att också prata om syndens natur, menar han.

Juhana Pohjola påminde om att efterföljelse av Jesus inte är en bekväm väg.

– Vi måste lära av det förflutna, kristna som har lidit under förföljelse, och vara förberedda.

Nyckeln är att lita på att Jesus går med, menar Pohjola.

– Det är inget att oroa sig för, vart Kristus än leder oss kommer han att följa med oss. Han kommer att tillhandahålla allt som behövs för de sina.

The Federalist har även talat med människorättsadvokaten Paul Coleman på Alliance Defending Freedom International.

– Även om alla europeiska länder har hatlagar är det första gången vi verkligen ser kristna åtalas för att ha förklarat sina bibliska åsikter, säger Coleman till sajten.

– Vi har inte sett attacker mot yttrandefriheten på denna nivå i Europa, det är därför fallen är oerhört viktiga för hela Europa, fortsätter han.

Som Världen idag tidigare berättat om startar rättegången mot Juhana Pohjola respektive Päivi Räsänen den 24 januari i Helsingfors tingsrätt.

Vi har inte sett attacker mot yttrandefriheten på denna nivå i Europa, det är därför fallen är oerhört viktiga för hela Europa.

Planen som skapar en palestinsk stat utan att följa några avtal

Israelkommentar Oslo-avtalen var de fredsavtal som Israel och PLO slöt under 1990-talet, vilka ledde fram till... torsdag 27/1 00:10

När föräldrarnas betydelse erkänns kan skolan bli bättre

Ledare För några decennier sedan hade det varit otänkbart att grovt våld, allvarliga trakasserier och... torsdag 27/1 00:10

Nu är OS-truppen spikad

Sport. Den svenska OS-truppen är spikad. Skicrossåkaren Eliott Baralo, 23, och alpinåkaren Charlotta... torsdag 27/1 05:00

Jesus är hoppet självt

Inför söndag En Trisslott. Hoppas, hoppas … neeej, det blev bara två ”en miljon”! Jag hade ju behövt tre... torsdag 27/1 00:00

Rysslands invasionshot av Ukraina följer ett mönster

Nyhetskommentar Med över 100 000 ryska soldater utplacerade med krigsmateriel längs den ukrainska gränsen sätter... torsdag 27/1 00:00

Förintelseöverlevaren Emerich Roth har dött

Dödsfall. De som utifrån egna erfarenheter kan berätta om Förintelsen blir allt färre. Nyligen avled judiske... onsdag 26/1 22:00

Senaste nytt

    Rysslands invasionshot av Ukraina följer ett mönster

    Nyhetskommentar Med över 100 000 ryska soldater utplacerade med krigsmateriel längs den ukrainska gränsen sätter...
    Följ Världen idag i sociala medier