Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Finskt fall om bibeluttalande uppmärksammas i USA

Den finländske biskopen Juhana Pohjola, åtalad för uttalande i äktenskapsfrågan, besökte nyligen USA. Under sin resa talade han om det viktiga i att stå upp för Bibelns ord även när det innebär förföljelse och lidande.

– Vart Kristus än leder oss kommer han att följa med oss, sade Pohjola.

Nyheter · Publicerad 21:00, 7 dec 2021

Världen idag har vid flera tillfällen skrivit om att biskopen Juhana Pohjola samt Päivi Räsänen, finländsk parlamentsledamot, åtalas för hets mot folkgrupp efter uttalanden om äktenskapet och homosexualitet. För ett par veckor sedan skrev vi om att sex amerikanska kongressledamöter vänt sig till USA:s högsta organ för religionsfrihet i syfte att stödja Päivi Räsänen.

Under november har biskopen Juhana Pohjola gjort en resa till USA där han medverkat i olika sammanhang. Bland annat blev Pohjola intervjuad av redaktören och författaren Joy Pullmann i The Federalist Youtubekanal.

Under den 40 minuter långa intervjun uppmanade Juhana Pohjola andra kristna ledare ”att vara villiga att söka efter ett förlorat får i stället för folkmassor och hyllningar”. Kärnan i kristen tro handlar om hur en person blir frälst till gemenskap med Gud och evigt liv genom Jesus, därför är det avgörande att också prata om syndens natur, menar han.

Juhana Pohjola påminde om att efterföljelse av Jesus inte är en bekväm väg.

– Vi måste lära av det förflutna, kristna som har lidit under förföljelse, och vara förberedda.

Nyckeln är att lita på att Jesus går med, menar Pohjola.

– Det är inget att oroa sig för, vart Kristus än leder oss kommer han att följa med oss. Han kommer att tillhandahålla allt som behövs för de sina.

The Federalist har även talat med människorättsadvokaten Paul Coleman på Alliance Defending Freedom International.

– Även om alla europeiska länder har hatlagar är det första gången vi verkligen ser kristna åtalas för att ha förklarat sina bibliska åsikter, säger Coleman till sajten.

– Vi har inte sett attacker mot yttrandefriheten på denna nivå i Europa, det är därför fallen är oerhört viktiga för hela Europa, fortsätter han.

Som Världen idag tidigare berättat om startar rättegången mot Juhana Pohjola respektive Päivi Räsänen den 24 januari i Helsingfors tingsrätt.

Vi har inte sett attacker mot yttrandefriheten på denna nivå i Europa, det är därför fallen är oerhört viktiga för hela Europa.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10