Nyheter

Finsk studentpräst årets evangelist i Mangs anda

Benjamin Sandell har av Frank Mangs Center blivit utsedd till årets evangelist. I bakgrunden syns hemgården där Mangs växte upp.
Benjamin Sandell har av Frank Mangs Center blivit utsedd till årets evangelist. I bakgrunden syns hemgården där Mangs växte upp.

Frank Mangs livsgärning gjorde honom till en av Nordens mest kända evangelister. Nyligen mottog studentprästen Benjamin Sandell utmärkelsen ”Årets evangelist” från Frank Mangs Center.

Publicerad Uppdaterad

Frank Mangs, som föddes i finska Närpes och senare flyttade till Sverige, var en resande nordisk predikant inom dåvarande Missionsförbundet som blev känd på många håll ute i världen. Nu har Frank Mangs Center valt att dela ut en utmärkelse till en evangelist som verkar i Mangs anda.

”Årets evangelist” Benjamin Sandell tjänstgör som deltidspräst i Vörå församling samt som studentpräst för Finlands evangelisk-lutherska studentmission i Vasa samt Jakobstad, Österbotten. I samband med Mangsdagarna i Närpes nyligen tilldelades Sandell ett diplom samt 500 euro.

Visionen är att priset ”Årets evangelist” ska delas ut årligen.

”Det här inledde en ny tradition. Utmärkelsen skall ges åt en person i Norden som har fungerat som evangelist i Frank Mangs anda. Det finns en arbetsgrupp med medlemmar från Norge, Sverige och Finland som skall försöka hitta årets kandidat. Styrelsen för Frank Mangs Center godkänner sedan valet”, skriver man i ett pressmeddelande.

Powered by Labrador CMS