Nyheter

Finns hemligheten med 666 i vår tids teknik?

Är demokratin i Sverige hotad? Talar bränslejättarna sanning om reduktionsplikten? Och vad innebär talet 666 som beskrivs i Bibeln? Det är frågor som diskuteras i detta avsnitt av Veckans nyheter. Sven Almkvist ger även ett boktips.

Publicerad Uppdaterad

I söndagens partiledardebatt i SVT anklagade Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson Tidöpartierna för att hota grunderna i vår demokrati. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter resonerar Sven Almkvist kring ifall demokratin i Sverige är hotad, och vad det i så fall är som hotar den.

Han kommenterar även det faktum att statsminister Ulf Kristersson tidigare kallat Januariavtalet för ett sätt att ”mixtra med demokratin”.

Det andra ämnet som diskuteras i programmet är Tidöpartiernas besked om att reduktionsplikten för bensin och diesel ska sänkas, och att drivmedelsbolagen uppgett att det knappast kommer leda till någon stor prissänkning. Frågan som ställs är huruvida bensinbolagen har rätt, eller ifall det kan finnas andra anledningar till deras utspel.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS