Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

”Medier har låtit påskina att det är Israels agerande ensamt som skjutit alla fredsplaner i sank, och att palestinierna inte vill något annat än att leva i fred”, skriver Susanna Birgersson. På bilden bränns israeliska flaggor utanför Förenade arabemiratens ambassad i Teheran. Foto: Ebrahim Noroozi/AP/TT

Expressenkrönikör: Syn på Israel smittade av sig

Vår tids extrema fokus på ras, kön och sexualitet, där den underordnade ses som moraliskt överlägsen, har sin upprinnelse i den svartvita synen på Israel. Det skriver Expressens krönikör Susanna Birgersson.

Nyheter · Publicerad 21:00, 4 sep 2020

I en krönika med rubriken ”Inkvisitionen mot sunt förnuft började med Israel” ger Susanna Birgersson flera exempel på vad hon också kallar ”ett heligt krig mot petitesser”.

”Kan det verkligen stämma att J. K. Rowling stämplas som paria för att hon ifrågasätter det paradigm där könstillhörighet är något som varje individ bestämmer själv? Hur kan det komma sig att journalister och universitetsanställda som utmanar de rådande narrativen om rasism som alltings förklaring, får sparken eller skräms till konformitet?”, undrar hon.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10