Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Teslagrundaren Elon Musk har väckt uppmärksamhet genom att köpa aktier i sociala medieföretaget Twitter. Foto: Patrick Pleul/AP/TT

Elon Musk ny storägare i sociala plattformen Twitter

Världsberömde entreprenören Elon Musk ifrågasatte Twitters syn på yttrandefrihet sedan det sociala mediet stängt ned konton med band till kristna sajter. Bara några dagar senare köpte Musk in sig i företaget och är nu Twitters enskilt största aktieägare, rapporterar medier.

Nyheter · Publicerad 14:50, 5 apr 2022

Elon Musk, känd för att ha grundat bilmärket Tesla, har köpt 9,2 procent av aktierna i Twitter vilket gör honom till det sociala medieföretagets största enskilda aktieägare. Nyheten om Elon Musks intåg som ägare kom bara några dagar efter att Teslagrundaren själv ifrågasatt Twitters syn på yttrandefrihet.

Bakgrunden till Musks ifrågasättande av Twitter ska ha handlat om att den sociala medieplattformen stängt ned konton som förknippas med de kristna sajterna The Babylon Bee samt The Christian Post. Anledningen till nedstängningen av kontona handlade om Twitterinlägg innehållande konservativa åsikter, uppger CBN News.

Efter Musks kritik av Twitter uppmanade flera personer honom att köpa in sig i företaget vilket nu har skett, rapporterar CBN News. Christina Pushaw, pressekreterare hos Floridas guvernör Ron DeSantis, och radioprofilen Buck Sexton, var två av dem som uppmanade Elon Musk att köpa in sig som ägare av Twitter. Musk svarade då att han umgicks med seriösa tankar på att skapa ett nytt utrymme inom social media. Nu spekulerar medier om huruvida Musk kommer att gå in i en aktiv roll inom Twitter.

Elon Musk har även gjort sig känd som en flitig skribent på Twitter där han följs av drygt 80 miljoner användare. I början av februari rapporterade Världen idag om att Musk gav sitt stöd till de protesterande kanadensiska lastbilschaufförerna samt varnade för ett tilltagande kontrollsamhälle i spåren av vaccinpass. ”Om du skrämmer upp folk tillräckligt mycket kommer de kräva att deras friheter tas bort. Detta är vägen till tyranni”, skrev han på Twitter.

I januari uppgav svenska Yle att Elon Musk är världens rikaste person med en förmögenhet på 268 miljarder dollar. Nyheten om Teslagrundarens investering i Twitter fick bolagets aktie på New York-börsen att öka med drygt 25 procent, uppger flera medier.

Om du skrämmer upp folk tillräckligt mycket kommer de kräva att deras friheter tas bort. Detta är vägen till tyranni.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00