Nyheter

Elise Lindqvist mötte ministern igen

Elise Lindqvist mötte justitieministern Morgan Johansson (S) för att tala om en skärpning av sexköpslagen och långsiktiga planer för att bekämpa prostitution.

I somras möttes de i Visby gästhamn under Almedalsveckan och på torsdagen var det dags igen när Ängeln på Malmskillnadsgatan togs emot i Rosenbad av justitieministern.

På torsdagseftermiddagen möttes återigen Elise Lindqvist och justitieministern Morgan Johansson (S) för att tala dels om en skärpning av sexköpslagen men också långsiktiga planer för att bekämpa prostitution.

Elise Lindqvist jobbar själv dagligen med det akuta arbetet, på plats på Stockholms prostitutionsstråk bara fem minuter från regeringskansliet. Hon var glad efter uppföljningsmötet.

– Nu har vi börjat och nu har jag en framtidstro på att till slut så kommer vi nå ett mål. Även om det kanske dröjer 20-30 år, så kommer vi att komma långt.

Bland förslagen som Elise i somras hade med till ministern fanns ett så kallat exitprogram. En sorts utslussningverksamhet där man aktivt ska hjälpa prostituerade till ett nytt liv. Att man nu börjar tänka framåt säger hon är helt rätt.

– Ja, då kan man få tjejerna helt bort från gatan och in i ett annat arbete, säger Elise Lindqvist till Världen idag i justitiedepartementets korridorer.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS