Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Drottningen tog emot Elise Lindqvist på slottet under tisdagen. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Elise Lindqvist fick möta drottning Silvia – igen

Drottningen tog emot Elise Lindqvist på Kungliga slottet på tisdagen. Under mötet berättade ”Ängeln på Malmskillnadsgatan” om sitt arbete bland hemlösa och prostituerade genom S:ta Clara kyrka i Stockholm. – Jag är stolt, berörd och glad över mötet, säger hon till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 06:00, 6 feb 2020

När Världen idag når Elise Lindqvist på telefon är hon trött efter en kraftig förkylning, men lycklig över mötet med drottning Silvia.

– Det var ett besök som man knappt kan drömma om att det var verklighet, säger hon.

Första gången Elise Lindqvist träffade drottningen var 2013. Vid det tillfället fick hon berätta om sitt arbete och nu ville drottningen veta vad som har hänt sedan dess.

– Vi satt och pratade i nästan en timme. Det ena ger det andra, det bara öppnar sig. Drottningen har ett otroligt stort, varmt hjärta när det gäller barnens utsatthet och visste sedan tidigare att jag själv blev utsatt redan som barn.

Elise Lindqvist nämnde Jonatan Alfvéns arbete mot barnsexhandel genom organisationen Love and Hope och drottningen blev väldigt intresserad.

Men huvudfrågan som diskuterades under mötet på slottet är hemlig.

– Jag kan inte berätta vad det är för något, men drottningen skulle återkomma om det, säger Elise Lindqvist.

Hon fyller 84 år om några dagar och är nu inne på sitt 25:e år av arbete bland prostituerade. Hon går fortfarande ut på ”sin gata” varje fredagsnatt.

– Drottningen uppskattar det arbete jag lägger ner och vi pratade om hur man får kraft och orkar.

I samband med mötet på slottet gav Elise Lindqvist drottningen ett foto på sig själv och påven, taget under ett besök i Rom. Hon överlämnade också en stor blombukett.

– Jag köpte den största bukett jag kunde hitta. Jag tänkte: ”Den här buketten är till drottningen, den är lika vacker som hon”, säger Elise Lindqvist.

– Hon är en förebild för vårt land när det gäller att stå upp för den lilla människan, med sitt namn, sin karaktär och pondus. Hon vet var skåpet ska stå.

Hon är en förebild för vårt land när det gäller att stå upp för den lilla människan, med sitt namn, sin karaktär och pondus.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10