Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Pascal Andréasson ger bort boken Gud och sex gratis. Foto: Privat

Efter Halldorfs hbtq-krönika – ger bort bok om sex

Pascal Andréasson, förlagschef för Evangelie förlag, ger bort boken Gud och sex gratis. Detta sker som en reaktion på Joel Halldorfs omdebatterade kulturartikel i Expressen om att frikyrkan fullt ut bör acceptera homosexualitet och samkönade relationer.

Nyheter · Publicerad 13:00, 26 jun 2021

Varför gör du detta?

– Frågan om sexualitet och kristen tro är aktuell på många sätt och hela tiden. Nu aktualiserades den återigen genom Joel Halldorfs text i Expressen, där han bland annat efterlyste bättre kunskap om de här ämnena inom frikyrkan. 

– Om det är sant att frikyrkan behöver mer kunskap och vi på Evangelie förlag sitter på en bok med mycket bra kunskap om kristen tro och sexualitet så känner vi att vi vill bidra på det här sättet med en kampanj där vi ger bort den boken.

Vad är det för bok?

– Det är en jättebra bok av Olof Edsinger som heter Gud och sex – äktenskap, lust och sexualitet i Bibelns ljus. Den tar upp ämnen som samboskap, homosexualitet, celibat och abort. Boken riktar sig framför allt till unga människor och handlar om hur vi som kristna kan reflektera kring sexfrågorna.

Vad har du fått för reaktioner på ert initiativ att ge bort boken gratis?

– Jag har inte fått så många reaktioner, mer än att det är många som beställer boken. Och det är ju roligt!

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00