Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

I dag har EFK en klassisk kristen äktenskapssyn. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

EFK ska utreda syn på samkönade relationer

Under Evangeliska frikyrkans kongress i lördags fattades beslut om att tillsätta en arbetsgrupp för att djupdyka etiskt och teologiskt i rörelsens syn på homosexuella relationer.

Enligt ett pressmeddelande var det detta ämne som engagerade allra mest under den digitala kongressen.

Nyheter · Publicerad 17:00, 21 sep 2020

EFK har i dag en klassisk kristen syn på äktenskapet som ett förbund mellan en man och en kvinna, men det finns röster inom rörelsen som höjts för en ändrad hållning.

Förslag fördes också fram om att den kommande arbetsgruppen ska ha en majoritet bestående av personer som representerar EFK:s nuvarande syn, något som dock tillbakavisades.

– Det finns goda argument för att behålla den äktenskapssyn som vi har i EFK i dag. Men att förutsäga var samtalet ska landa skulle innebära att tilliten faller. Låt i stället argumenten tala, sade pastorn Öyvind Tholvsen under kongressen, enligt Dagen.

Under kongressen valdes också Richard Hultmar, pastor i Korskyrkan i Stockholm, till ny styrelseordförande, efter Gudrun Boström.

– Jag brinner för att vi i EFK ska vara en dynamisk rörelse av missionella församlingar, säger Hultmar enligt pressmeddelandet.

En av åtta saudier vill se normalisering med Israel

Mellanöstern. Närmare 80 procent av saudierna är positiva till att deras land normaliserar relationen till Israel... onsdag 21/10 21:00

Lita på att han slåss för dig.

Vardagskrönika För dig som fallit offer för en dålig pastor vill jag uttrycka hur det vände sig i min mage var... onsdag 21/10 00:10

Cecilie Fassotte: ”En spännande resa”

Norska kyrkan. – Det är otroligt fint att gå den här vägen som par, säger Cecilie Fassotte, 44 år. Hon upplever...

Hur ska jag våga gå vidare från mitt jobb?

Familjefrågan Jag skulle vilja omskola mig. Har tänkt på det i flera år men jag har aldrig vågat ta steget. Jag...

När kärleken har gått förlorad – brevet till Efesos

De sju församlingarna i Uppenbarelseboken (del 2/8). Vid den tid när Johannes skrev breven i Uppenbarelseboken var Efesos Mindre Asiens största stad....