Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

I dag har EFK en klassisk kristen äktenskapssyn. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

EFK ska utreda syn på samkönade relationer

Under Evangeliska frikyrkans kongress i lördags fattades beslut om att tillsätta en arbetsgrupp för att djupdyka etiskt och teologiskt i rörelsens syn på homosexuella relationer.

Enligt ett pressmeddelande var det detta ämne som engagerade allra mest under den digitala kongressen.

Nyheter · Publicerad 17:00, 21 sep 2020

EFK har i dag en klassisk kristen syn på äktenskapet som ett förbund mellan en man och en kvinna, men det finns röster inom rörelsen som höjts för en ändrad hållning.

Förslag fördes också fram om att den kommande arbetsgruppen ska ha en majoritet bestående av personer som representerar EFK:s nuvarande syn, något som dock tillbakavisades.

– Det finns goda argument för att behålla den äktenskapssyn som vi har i EFK i dag. Men att förutsäga var samtalet ska landa skulle innebära att tilliten faller. Låt i stället argumenten tala, sade pastorn Öyvind Tholvsen under kongressen, enligt Dagen.

Under kongressen valdes också Richard Hultmar, pastor i Korskyrkan i Stockholm, till ny styrelseordförande, efter Gudrun Boström.

– Jag brinner för att vi i EFK ska vara en dynamisk rörelse av missionella församlingar, säger Hultmar enligt pressmeddelandet.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00