Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Ecuadors VM-lag knäböjde och pekade mot Gud efter mål

När fotbolls-VM i Qatar inleddes med en match mellan den arabiska värdnationen och Ecuador, vann de senare med två mål mot inga. Dessutom dristade sig sydamerikanarna att utföra en målgest med kristna förtecken.

Nyheter · Publicerad 18:00, 23 nov 2022

”Ecuadors spelare tillägnar alla mål till Gud”, lyder en artikel på den brittiska kristna nyhetssajten Premier Christian News, som konstaterar att det syd­amerikanska landet inte bara fått uppmärksamhet på grund av sin imponerande början i turnerningen, utan även för det sätt på vilket de firar sina mål.

Det var på söndagen som Ecuador, som är ett av totalt fyra latinamerikanska länder i turningen, mötte värdlandet Qatar. Den ecuadorianske spelaren Enner Valencia, som tidigare spelat i den engelska klubben West Ham, gjorde de två mål som Ecuador skulle komma att vinna med.

Efter både det första och det andra målet samlades de ecuadorianska spelarna på knä, i en ring, på planen, där de också tittade upp och lyfte händerna mot skyn, i vad Premier beskriver som tillägnande av målen till Gud.

Laget ska ha gjort på liknande sätt i en match som de vann mot Mexico i VM 2014.

Enligt Premier visar även videor på sociala medier hur spelare i det ecuadorianska fotbollslaget ber inför varje match.

Den brittiska tidningen The Sun uppger att över 80 procent av ecuadorianerna tillhör den romersk-katolska kyrkan, och att även majoriteten i landslaget gör det.

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10

Tre skäl till Kinas hårda covidregler

Covid. Som en annan planet. Så beskriver kineser fotbolls-VM som pågår i Qatar och som visas på statliga... måndag 28/11 12:50

Dubblad ISK-skatt – trots löfte från regeringen

Budget. Skatten på ISK-sparande blir dubbelt så hög nästa år på grund av att statslåneräntan höjs.... måndag 28/11 10:00