Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

”Always look on the bright side of life”, sjöng Ebba Busch under onsdagens partiledardebatt. Foto: Claudio Bresciani/TT

Ebba Busch citerade Bibeln och sjöng i riksdagsdebatt

Under partiledardebatten i riksdagen kritiserade som väntat oppositionspartierna regeringen. Ebba Busch (KD) valde dock en lite ovanlig taktik – sång och bibelcitat.

Debatten handlade annars en hel del om eventuella skattehöjningar, där statsminister Stefan Löfven (S) menade att det finns svenskar som bör bidra ännu mer till staten.

Nyheter · Publicerad 16:00, 9 jun 2021

Vid partiledardebatten på onsdagen menade Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch att Löfven försöker få misslyckanden vad gäller skola och kriminalitet att framstå som segrar.

– Vi har alltså en regering vars inställning till händelseutvecklingen i landet alltför ofta tycks vara inspirerad av slutscenen i The Life of Brian, sade hon för att sedan sjunga strofen ”Always look on the bright side of life” från den välkända filmen av humorgruppen Monty Python.

– Själv tänker jag mer på orden: ”Fader, förlåt dem, ty de vet inte vad de gör”, sade Ebba Busch och citerade därmed Jesu ord på korset.

Partiledardebatten i riksdagen blev i övrigt en försmak av hur valrörelsen sannolikt kommer att låta.

Moderatledaren Ulf Kristersson kritiserade regeringen för att vara svag. Han hävdade att missmodet och pessimismen växer i landet och varnade för en växande långtidsarbetslöshet.

Kristersson anklagade också regeringen för att göra för lite mot kriminaliteten. Att straffrabatten för unga inte tas bort helt beskrev M-ledaren som ett hån mot brottsoffren.

– Vårt en gång så trygga land har förvandlats till ett Chicago med otrygghet, splittring och förslumning, sade SD-ledaren Jimmie Åkesson.

I tisdags blev det offentligt hur flera länders polis har frihetsberövat ett stort antal gängkriminella och Löfven tyckte det var konstigt att oppositionen inte kan glädja sig åt svensk polis framgångar.

Ulf Kristersson kontrade med att påpeka att Socialdemokraterna inte vill utreda att låta polisen avlyssna kriminella i preventivt syfte, vilket gjorts under den internationella insatsen.

– Socialdemokraterna säger nej. Ett sådant hyckleri, sade han.

Ebba Busch varnade väljarna för att köpa grisen i säcken om de röstar på en rödgrön regering som stödjer sig på S, MP, C och V.

– Är det de röda skattehöjningarna man får eller de gröna skattesänkningarna? Rött nej till valfrihet eller grönt ja? sade hon.

Löfven fick även försvara sig mot potentiella samarbetspartners efter valet.

– Nu aviserar S att man vill chockhöja skatten på viktiga delar av ekonomin, vi säger tydligt nej till denna ogenomtänkta väg framåt, sade C-ledaren Annie Lööf.

Hon undrade vilka partier S tänker genomföra skattehöjningar på kapital och sparande med.

Löfven uppgav att förslagen ännu bara finns i en rapport från arbetsgrupp i partiet. Han underströk dock att det kommer behövas mycket resurser till välfärden.

– Vårt parti tycker att de som har det bäst faktiskt kan bidra lite till, sade han.

Vårt en gång så trygga land har förvandlats till ett Chicago med otrygghet, splittring och förslumning.

Niklas Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Stockholm. Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Torsdagstidningar försenade på grund av trafikkaos

Distribution. Utdelningen av Världen idags tryckta torsdagstidningar kommer dessvärre att bli försenad till... torsdag 30/3 08:30

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00