Nyheter

”Det ligger på Guds hjärta”

Panelen som pratade om mänskliga rättigheter (från vänster): Ruth Nordström (moderator), Daniel Norburg, Pelle Hörnmark, Joakim Lundqvist, Helena Darcy, Madelene Sundell och Stefan Swärd.

Många kristna profiler fanns på plats när Livets ord på måndagskvällen arrangerade ett panelsamtal om människorätt under seminariet Gud, livet och friheten som pågår mellan den 12-17 september.

Många hade strömmat till när Livets ord anordnade ett panelsamtal om människorätt i måndags. I dagarna fem pågår en konferens på Livets ord med en rad erfarna, troende experter i människorättsfrågor, som man bjudit in för att anordna en konferens med syfte att utrusta troende i dessa frågor. I en tid då religionsfrihet, yttrandefrihet, samvetsfrihet och människovärde ifrågasätts är det viktigt att kristna inte bara har övertygelser utan också tydligt kan förklara och frimodigt försvara dem, menar arrangörerna. Måndagskvällens panelsamtal samlade Joakim Lundqvist, pastor på Livets ord, Pelle Hörnberg, föreståndare för Pingst FFS, Helena Darcy, Respekt och Stefan Swärd, Ja till livet, liksom Roger Kiska från Alliance Alert, Madelene Sundell, Frälsningsarmén samt Daniel Norburg från Evangeliska frikyrkan. Moderator var Ruth Nordström från stiftelsen Provita, som arbetar för att stärka människovärdet och för att främja mänskliga rättigheter. Samtalet under kvällen spände över flera stora och viktiga frågor om mänskliga rättigheter.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS