Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Att be för att någon ska bli fri från homosexualitet kan, i delstaten Victoria, leda till uppemot tio års fängelse. Foto: Freely Photos

Delstat förbjuder förbön mot sexuell läggning

Överhuset i delstaten Victoria i Australien har antagit en lag som förbjuder så kallad konverteringsterapi, alltså alla försök – även med bön – att få en person att ändra eller undertrycka sin sexuella läggning eller identitet.

Nyheter · Publicerad 11:00, 18 feb 2021

Den som bryter mot lagen kan dömas till upp till tio års fängelse eller böter på motsvarande närmare 65 000 kronor, skriver Portnews. Konverteringsterapi ska även klassas som en form av våld i hemmet.

Delstaten Queensland liksom Act, Förbundshuvudstadens territorium, förbjöd konversionsterapi 2020, medan en utredning om saken pågår i Tasmanien.

Lagen i Victoria går dock längre än den i Queensland, på så sätt att den förbjuder konversionsterapi inte bara inom vården utan även inom religiösa samfund. Den förbjuder personer ”att utföra en religiös handling, inklusive, men inte enbart, en sådan som bygger på bön, andlig utdrivning eller exorcism” för att påverka någon annans sexuella läggning eller identitet.

Den politiska mitten-höger-oppositionen i underhuset hade inte motsatt sig lagförslaget som sådant, men försökt bromsa upp lagstiftningsprocessen för att kunna konsultera med delstatens religiösa samfund.

– Detta lagförslag är ett angrepp mot grundläggande friheter, ett angrepp mot friheten att välja, det är ett angrepp mot ytttrandefriheten och mötesfriheten, sade den liberale ledamoten Bernie Finn innan han röstade mot lagen den 4 februari, i trots mot sitt eget parti.

Lagen väntas träda i kraft inom ett år. Bland annat Australiens islamiska råd har redan förklarat att man kommer att försöka utmana lagen juridiskt.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10