Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

De vittnar om Jesus vid Smygehuk i helgen

När viruset kom ställde Trelleborgs kommun in sitt program för ”Smygedagarna 20”. Men det årliga eventet blev ändå av – tack vare ett gäng evangelister från Pingstkyrkan och Frälsningsarmén.

– Vi känner glädje över att vara ute bland människor och vittna om Jesus, säger Ingmar Aronson, pastor i Pingstkyrkan Elim i Trelleborg.

Nyheter · Publicerad 18:01, 31 jul 2020

Smygedagarna 20 startade i onsdags och avslutas på söndag. Att kyrkorna är aktiva i eventet beror delvis på en händelse i Jordanien för ett antal år sedan. Evangelisten Birger Skoglund fick då lyssna till en profetia, uttalad på svenska av en arabisk kristen som annars inte kunde ett ord svenska. ”Så säger Herren din Gud. Gå hem till ditt land och hälsa allt mitt folk att jag Herren har tänt en eld som brinner från Smygehuk i söder till Trerikesröset i norr samt från Göteborg i väster till Stockholm i öster”, löd en del av den profetia som Skoglund lyssnade till.

– Vi lever i och tror på det ordet, säger Ingmar Aronson till Världen idag.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00

Sol-Britt och Bengt Sundberg

Diamantbröllop. Den 6 augusti 1960 lovade Sol-Britt och Bengt Sundberg att älska varandra i nöd och lust. 60 år...