Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

De tränades att fördriva "mörker"

Förvandlade män och kvinnor som fördriver det andliga, sociala och moraliska mörkret i ett samhälle. Det är målet med ISA60, en svensk-född vision som nu växer i flera länder och som nyligen lanserades i Sverige.

Nyheter · Publicerad 21:00, 7 nov 2018

Världen idag var på plats när helgen, som hölls i Pingstkyrkan Skellefteå, inleddes. Stämningen var glad och förväntansfull bland deltagarna när en av de båda ledarna, Andreás Andersson, beskrev hur ISA60-visionen föddes.

– Två kongolesiska människor berättade om situationen i Kongo Kinshasa, och frågade mig vad jag kan göra för deras folk. Några månader senare, den 27 mars 2012, drömde jag en dröm. Drömmen var ett budskap från Gud, som lydde: ”Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer och Herrens härlighet går upp över dig.” Jag kände att det var en kallelse till mig att åka till Afrika, sa Andréas Andersson.

Han berättade även om två namn som han mottog under en bönepromenad: ”Men of honor” och ”Women of dignity”. Det betyder "Män av heder" och "Kvinnor av värdighet" och har blivit två ledord i ISA60-arbetet.  

– Visionen är att få se nationer förvandlas genom män och kvinnor. Och själva motorn är den lokala församlingen, sa Jan Rosman som ansvarar för arbetet ISA 60 tillsammans med Andreás Andersson.

Sedan arbetet lanserades 2014 har ISA60 introducerats i en rad afrikanska länder: Togo, DR Kongo, Kenya, Rwanda, Uganda, Ekvatorialguinea, Guinea och Etiopien. Och nu var det alltså Sveriges tur, tack vare ett samarbete med Pingstförsamlingen i Skellefteå.

Ett 30-pastorer och församlingsledare från olika platser samt lokala församlingsmedlemmar hade mött upp för att delta i kursen.

Vid Pingstförsamlingen i Skellefteå var man tacksam över att få hysa den första ISA60 kursen i Sverige.

– Vi har varit involverade i mission i Kongo under många år. När Andreas presenterade denna vision för Kongo och våra vänner i missionsrådet hörde om detta så tändes en låga i församlingens hjärta. Vi har stöttat detta nu under flera år i Afrika. Detta har gått som en löpeld nu från land till land i Afrika och så småningom föddes tanken att prova detta i Sverige, säger föreståndaren Roland Pettersson till Världen idag.

– Min förhoppning är att ge en fördjupad kunskap hos många i vår församling om viktiga grundläggande sanningar i kristen tro och att Pingstkyrkans medlemmar ska fördjupas i sin kristna tro.

Andréas Andersson är glad att nu även få använda ISA60 på svensk mark. Hans dröm är att få se inte bara enskilda individer, utan hela nationer, förvandlade och upprättade av evangeliets kraft.

– Det kan ske, och det är inte svårt, säger han.

– Det enda som behövs är att varje Jesustroende man och kvinna beslutsamt reser sig upp, mitt i sin vardag, och börjar leva ut Bibelns budskap och principer – i familjen, på arbetsplatsen och i samhället. Då kommer det andliga, det sociala och det moraliska mörkret i samhället att trängas undan och ge plats åt hopp, frid och rättfärdighet. Det är det ISA60-visionen handlar om, och det är mäktigt att se hur den nu sprider sig som en löpeld från land till land.

Deltagarna hade också möjlighet att ingå och upprätthålla ett personligt och frivilligt "avtal" med Gud, och därmed bli "Män av heder" och "Kvinnor av värdighet". Allt för att få bli en kugge i det hjul som är satt i rullning för att sprida ljus runt om i världen.

Visionen är att få se nationer förvandlas genom män och kvinnor. Själva motorn är den lokala församlingen.

Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Stockholm. Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Torsdagstidningar försenade på grund av trafikkaos

Distribution. Utdelningen av Världen idags tryckta torsdagstidningar kommer dessvärre att bli försenad till... torsdag 30/3 08:30

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00