Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

De tog evangeliet till utsatta förortsområden

Miljontals människor runtom i världen kan ha vittnat om Jesus för medmänniskor när Global Outreach Day genomfördes på lördagen.

– Det handlar om att försöka vittna om Jesus för minst en människa, säger Marcus Palmblad, som ledde en av de svenska insatserna, i Jönköping.

Nyheter · Publicerad 12:40, 1 jun 2020

Till skillnad från många andra evangelisationskampanjer som ställts in på grund av Corona genomfördes Global Outreach Day på lördagen. Flera orter hade visserligen ställt in. Men i både Göteborg och Jönköping valde man att satsa lite extra och fokus lades på förortsområden.

– Behoven i förorterna är stora, men det finns också en stor öppenhet för evangelium. Jag upplever att många muslimer är nyfikna på att få veta mer om kristendomen, sade Marcus Ringbäck från en av arrangörerna, Life Mission.

Världen idag fanns på plats i stadsdelen Råslätt i Jönköping där ett flertal församlingar arrangerat en vittnesbörds- och lovsångsdag tillsammans.

Många höjde på ögonbrynen när Ulf Wijk och Thomas Wiberg från den kristna MC-klubben Network svängde in på Råslätt på sina Harley Davidson-motorcyklar. När de hade parkerat klev Ulf Wijk upp på scenen och sjöng ”Jag vill ge dig en blomma” av Ulf Christiansson och delade sedan sitt personliga vittnesbörd.

– Jag vill nå ut med budskapet att Jesus älskar oss alla lika mycket oavsett vår bakgrund, det är därför jag gör det här, sade han till Världen idag.

Det bjöds på fika, sång, musik och aktiviteter för barn. Elever från bibelskola Livskraft dansade och framförde drama. Sångerskan Jill Svensson som vann talang 2010 sjöng Amazing Grace och delade ett kort vittnesbörd om hur hon hittat tillbaka till Jesus. Förutom Jill delade tolv personer med olika ursprung och nationaliteter sina personliga vittnesbörd från scenen.

Den siste som delade sitt vittnesbörd var ”Mange” som varit tungt kriminell och drogmissbrukare, och som har fått ett nytt liv med Jesus. På frågan om vad det bästa med att vara frälst är svarade han på bred göteborgsdialekt:

– Jag slipper gå i skyddsväst och ha pistol, jag är fri och jag kan öppna dörrar inifrån [på fängelser finns inga handtag på insidan, red. anm].

När Världen idag bad Marcus Palmblad, Sverigeansvarig för Global Outreach Day samt för insatsen i Jönköping, summera dagen och framtidsvisionen, sade han:

– Jag tror att vi banade väg för något nytt i Sveriges förorter. Vi visade att det är möjligt att kyrkorna tillsammans öppet delar vittnesbördet om vad Jesus gjort utanför kyrkväggarna och frimodigt predikar evangeliet.

Marcus Ringbäck från Life Mission fyllde i:

– Vi vill ta Global Outreach Day till ett hundra städer, vi vill mobilisera Guds folk och församlingar i hela Sverige – alla kristna kan dela evangeliet med någon utifrån den missionsbefallning som Jesus har gett oss.

I Göteborg höll den ekumeniska samarbetsgruppen Hope for this nation i lördagens arrangemang. De sände bland annat ut evangelisationsteam till olika förortsområden i Göteborgsområdet.

Global Outreach Day

Global Outreach Day är en dag då stora skaror kristna runt om i världen berättar om sin tro för andra människor.

I år ägde dagen rum i lördags.

Målet i år var att hundra miljoner troende skulle nå en miljard människor med evangeliet under maj månad.

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

Ledare I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är... lördag 11/7 00:00

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Ledare Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider... torsdag 9/7 00:00

Gammalt jättekors funnet i Pakistan

Historia. I juni upptäcktes ett stort marmorkors i bergen i norra Pakistan. Det kan vara mer än tusen år... lördag 11/7 16:51

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Inför söndag Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en... fredag 10/7 12:00

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Hans Sundberg – min bakgrund

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 2/10). På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa...