Nyheter

”De måste få veta att vi bryr oss”

Några egyptier i staden Dalga försöker greppa ödeläggelsen efter att ett kapell totalförstörts av islamister.

Larmrapporterna är många om den ökade utsatt­heten för kristna i Mellanöstern. Och även i den svenska debatten börjar nu allt fler uppmärk­samma det lidande som drabbar religiösa minori­teter i området.

"Kristna är den mest förföljda religiösa gruppen i världen. Särskilt illa är det i Mellan­östern." "Kommer kristna snart inte att finnas kvar i kristen­dom­ens urländer?" Citaten är från två ledarartiklar av Ivar Arpi i Svenska Dagbladet.
Den senaste tiden har även de stora svenska medierna börjat sätta fokus på förföljelsen av kristna. "Den arabiska våren har förbytts i höst. Kristna i Mellan­östern behöver vår solidaritet", skrev Sveriges kristna råd på Afton­bladet debatt nyligen under rubriken: Snart inga kristna kvar i Mellanöstern. I Sydsvenska Dag­blad­et vädjar ledarskribenten Mats Skogkär till Svenska kyrkan om att höja rösten för utsatta tros­fränder. "Det som pågår i Nord­afrika och Mellan­östern är en form av etnisk rensning med religiösa för­tecken. En gång fanns stora judiska minori­teter i många av dessa länder, i dag återstår i bästa fall folkspillror. Tiden tycks nu vara kommen då de kristna ska gå samma öde till mötes."

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS