Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

De arrangerar tältmöten för ett förändrat Jönköping

Två veckor med bön, lovsång, kvällsmöten och utåtriktade satsningar. Det väntar i Jönköping när Noas ark mission nu dragit igång med tältmöten i Knektaparken. Första mötet satte tonen då åtta personer valde att följa Jesus när kvällens talare Betz Assefa gjorde frälsningsinbjudan.

Nyheter · Publicerad 20:00, 25 aug 2022

Noas ark mission har vid flera tillfällen innan pandemin arran­gerat stora tältmöteskampanjer, bland annat i Ullared, och tidigare i sommar hölls även en kampanj i Ulricehamn. Men nu är det stora tältet, med plats för 600 personer, rest i Knektaparken i Jönköping. Dessutom visade det sig – utan att de visste om det själva – att kampanjen kommer pågå samtidigt som Pride arrangeras i Jönköping.

– När vi ansökte hos kommunen ville vi resa tältet i Kaxholmen, men fick nej då det ska byggas ett utegym där. Men de sade att de hade en annan park åt oss, Knektaparken, och det var helt fantastiskt. Det kan inte vara ett bättre läge, säger Rosita Lindblom, som även i fjol var med och arrangerade tältmöten i Kaxholmen.

Att det även nu blir just tältmöten har ett enkelt svar, enligt Rosita Lindblom.

– Det är för att tröskeln är så låg. Det här med tält är verkligen fantastiskt, säger hon och utlovar mycket gamla läsarsånger vid mötena.

– Det tycker jag tillhör ett tältmöte. Jag älskar de här gamla väckelsesångerna.

Vid första kvällsmötet i Knektaparken i tisdags fylldes tältet då Betz Assefa predikade.

– Om du inte ger 100 procent till Jesus, kommer djävulen att multiplicera det till 100. Jesus vill ha hela ditt hjärta, sade Betz Assefa under mötet.

Betz berättade att han under förra veckan räknat till att han förlorat 41 av sina nära vänner, och fortsatte med att tala om friheten i Jesus.

– Det finns ingen synd som är för stor eller för liten för honom att förlåta, sade Betz Assefa på måndagskvällens möte.

Efter Betz predikan kom mängder av människor fram för förbön, och åtta personer valde att ta emot Jesus.

– Det var en stor smörjelse i hela mötet och en stor gudsnärvaro. Det var verkligen fantastiskt. Förbönen efteråt pågick länge, summerar Rosita Lindblom.

Under hela kampanjen hålls kvällsmöte dagligen, men det händer mycket mer än så under dagarna. Varje morgon startas med bön och lovsång, och klockan 15 hålls det bibelstudium.

Bland de som medverkar under kampanjen, som pågår till och med söndag 4 september, finns Ingemar Lilja, Marcus Ringbäck, Magnus Nord, Morgan Carlsson och Birger Skoglund.

– Det är både väckelsepredikanter och en del andra teologer, både lokala förmågor och predikanter. Människor ska verkligen få uppleva allt, säger Rosita Lindblom.

Kring lunchtid varje dag kommer det även bli en utåtriktad satsning med evangelisation, sång, samtal och bibelutdelning vid Vindbron. Rosita Lindblom och de andra inblandade hoppas nu på ett välfyllt tält under kampanjen.

– Jag kan säga att jag siktar högt. Vi hoppas på ett förändrat Jönköping och jag önskar, ber och har full tro för att många ska få möta Jesus. Jag känner sådant jubel och fröjd på insidan över detta, säger Rosita Lindblom.

Vi hoppas på ett förändrat Jönköping och jag önskar, ber och har full tro för att många ska få möta Jesus.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10