Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Covid-information begränsades på begäran av USA:s regering

USA:s regering pressade Twitter att ”censurera” innehåll som stred mot den officiella synen på covid-19 och vacciner. Läkare misskrediterades och expertutlåtanden klassades som desinformation. Det avslöjas i de Twitterfiler som nyligen publicerats.

Nyheter · Publicerad 11:00, 16 jan 2023

I de så kallade Twitterfilerna fortsätter Twitters nye ägare Elon Musk att låta utvalda reportrar granska interna dokument som avslöjar tvivelaktig begränsning av innehållet på plattformen under den tidigare ledningen.

En av reportrarna är David Zweig, som på annandag jul publicerade en Twittertråd om hur företaget ”riggade covid-debatten” under pandemin. Där visar han att den amerikanska regeringen pressade högt uppsatta tjänstemän på Twitter och andra sociala medier att undertrycka eller förbjuda innehåll om covid-19 som gick emot det officiella narrativet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00