Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Nyheter · Publicerad 09:32, 14 maj 2008
Svenskt pastorsteam till Florida: "Vi vill doppa huvudet"– Vi åker till Lakeland för att doppa huvudet i den härlighet som finns där.
Det säger föreståndaren för Citykyrkan i Stockholm, Jacob Orlenius, som på onsdagsmorgonen flyger till Florida för att besöka väckelseförsamlingen.


Med sig har han ungdomspastor Daniel Andréasson samt en av församlingens medlemmar. Jakob Orlenius uttrycker stor förväntan och stark längtan inför besöket.
– Vi vill inte bara läsa om det här i tidningen och se det på tv. När den levande Guden verkar på det här sättet så vill vi vara på plats.
Under veckan i Lakeland kommer det svenska teamet att delta i kvällarnas kampanjmöten som numera hålls i Lakeland Center, en lokal med 10 000 sittplatser. Under den gångna helgen hölls mötena i ett stort utomhusstadion.

På förmiddagar hålls dessutom möten i Ignative Church, den kyrka där väckelsen bröt ut under en kampanj med den kanadensiske evangelisten Todd Bentley i början av april. Det svenska teamet har bland annat bokat ett personligt möte med församlingens pastor.
Jacob Orlenius ser självklart också fram emot att få lyssna till huvudtalaren Todd Bentley och att ta del av Andens verk i mötena.
– När himlen är öppen över en plats på det här sättet då vill vi också ta tillfället att vara med. Vi vill fånga smörjelsen som finns där borta, vi måste ha den, säger han passionerat.

Jonas Adolfsson
jonas.adolfsson@varldenidag.se

Guldstaty vid New York-domstol hyllar abort

USA. En cirka 2,5 meter hög staty i guld föreställande en kvinnofigur har placerats på en... måndag 6/2 13:00

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Bibliska namn populära hos nyblivna föräldrar i Norge

Norge. Bibliska namn har blivit allt vanligare i Norge under det senaste dryga årtiondet. Jakob och Noah... måndag 6/2 10:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00