Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.
Ordspråksboken 16:3

Världen idag

Britter opererar in chip under huden – ska betala med handen

Två brittiska personer har låtit operera in mikrochip under huden för att kunna betala med handen.

– Den här teknologin kan användas till vad som helst, säger mannen som uppges ha varit först med implantatet.

Nyheter · Publicerad 13:00, 8 nov 2022

Sjukvårdsbiträdet Arnie Szoke uppges vara den första brittiska medborgaren som låtit mikrochippa sig med ett bankkortsimplantat, vilket gör att han kan betala med handen. Det rapporterar The Sun.

Szoke har fått det lilla chippet inopererat under huden på ovansidan av handen av det brittisk-polska företaget Walletmor. Han betalar med det genom att föra handen över kortläsaren i butiken.

– Det betyder att jag inte behöver ha en plånbok med mig hela tiden, säger han till The Sun.

Walletmor använder Near Field Communication (NFC), en kontaktlös kortteknologi som med hjälp av magnetfält överför data till kortläsarna.

– Den här teknologin kan användas till vad som helst, till och med pass, biljetter eller körkort, säger Arnie Szoke.

Den brittiske Tiktok-användaren Paybyhand har nu också låtit operera in ett av Walletmors mikrochip i handen och lagt ut filmer där han betalar med handen.

Enligt The Sun finns det redan åtminstone 4 000 svenskar som har någon form av chipimplantat under huden, något som Världen idag har rapporterat om tidigare. Sverige beskrivs ofta som ett ”föregångsland” när det gäller den här tekniken och utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle. Samtidigt varnar många för att tekniken kan leda till ett kontrollsamhälle.

Vissa teologer varnar även för att chippen, eller liknande teknik, kan användas i det antikristliga rike som beskrivs i Uppenbarelseboken.

Chipet som Walletmor använder för sina implantat väger mindre än ett gram och består av ett litet mikrochip med en antenn inkapslad i en biopolymer, ett naturligt material som liknar plast. Chippet kräver inte heller ett batteri eller någon annan strömkälla, skriver den svenska trendsajten Buzzter.

Den här teknologin kan användas till vad som helst, till och med pass, biljetter eller körkort.

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10

Det var som i Kornelius hus

Missionsglimten En färsk missionsglimt sedan några veckor tillbaka – men med igenkänningsfaktor från riktigt gammal... torsdag 1/12 00:00