Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

Hillsongpastorn Brian Houston står åtalad, men tillbakavisar anklagelserna. Foto: Arash Asadi/Arkiv

Brian Houston kliver av styrelser

Den australiska församlingen Hillsongs grundare Brian Houston meddelar att han lämnar församlingens styrelser. Han betonar samtidigt att han är kvar som global senior pastor.

Nyheter · Publicerad 07:00, 23 sep 2021

Brian Houston skriver i ett brev till församlingens medlemmar att han fattat beslutet att lämna sin plats i Hillsongkyrkans styrelser som överser församlingens verksamheter.

”Jag gjorde det här för att dessa styrelser ska kunna fungera fullt ut under den här perioden”, skriver Brian Houston enligt australiska tidningen Sydney Morning Herald.

”Det här förändrar inte min roll som global senior pastor. Jag tyckte att det var viktigt att låta vår kyrkfamilj veta detta för öppenhetens skull, och jag ville att du skulle höra det direkt från mig.”

Brian Houston åtalades nyligen då han påstås ha undanhållit uppgifter om sin far, Frank Houston, som begick sexualbrott på 1970-talet. Detta har församlingen och Brian Houston med kraft tillbakavisat.

– Jag har alltid varit transparent kring denna fråga. Jag är oskyldig, jag välkomnar möjligheten att reda ut det här, sade Houston i samband med att åtalet blev känt.

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00