Den rättfärdige gläder sig i Herren och flyr till honom, och alla som har ärliga hjärtan skattar sig lyckliga. 
Psaltaren 64:11

Världen idag

Hillsongpastorn Brian Houston står åtalad, men tillbakavisar anklagelserna. Foto: Arash Asadi/Arkiv

Brian Houston kliver av styrelser

Den australiska församlingen Hillsongs grundare Brian Houston meddelar att han lämnar församlingens styrelser. Han betonar samtidigt att han är kvar som global senior pastor.

Nyheter · Publicerad 07:00, 23 sep 2021

Brian Houston skriver i ett brev till församlingens medlemmar att han fattat beslutet att lämna sin plats i Hillsongkyrkans styrelser som överser församlingens verksamheter.

”Jag gjorde det här för att dessa styrelser ska kunna fungera fullt ut under den här perioden”, skriver Brian Houston enligt australiska tidningen Sydney Morning Herald.

”Det här förändrar inte min roll som global senior pastor. Jag tyckte att det var viktigt att låta vår kyrkfamilj veta detta för öppenhetens skull, och jag ville att du skulle höra det direkt från mig.”

Brian Houston åtalades nyligen då han påstås ha undanhållit uppgifter om sin far, Frank Houston, som begick sexualbrott på 1970-talet. Detta har församlingen och Brian Houston med kraft tillbakavisat.

– Jag har alltid varit transparent kring denna fråga. Jag är oskyldig, jag välkomnar möjligheten att reda ut det här, sade Houston i samband med att åtalet blev känt.

Guds spår i skapelsen är starkare än sekularisering

Ledare Ordet sekularisering kommer av latinets sæcularis, från vilket vi har det svenska ordet sekel.... lördag 23/10 00:00

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Ledare Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i... fredag 22/10 00:10

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Gulfstaterna. Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira... söndag 24/10 10:00

Tårarna rann när hon hörde Guds ord

Missionsglimten Jag talade nyligen med våra partner i ett land i Centralasien som använder sociala medier för att... lördag 23/10 00:00

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Ledare Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk... fredag 22/10 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier