Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

I torsdags avslutades mötena på Ausbury University, och nu har väckelseatmosfären med oavbruten tillbedjan börjat sprida sig till fler skolor och universitet runt om i USA. Foto: Lightstock

Bönen och lovsången sprider sig vidare från Asbury

Mötena på Asbury University i USA är nu avslutade. Men rapporter fortsätter att strömma in från olika håll om hur skeendet har spridit sig vidare.

”Gud vill ha sin generation tillbaka och de vänder sig till honom i hjärta och själ”, skriver Paul Worcester från missionsorganisationen NAMB på Twitter.

Nyheter · Publicerad 13:00, 28 feb 2023

Efter två veckor med oavbruten bön och lovsång – och över 50 000 besökare från både USA och andra länder – hölls i torsdags det sista öppna mötet på Asbury University i Kentucky i USA. Skolchefen Kevin Brown skriver på skolans hemsida att andan av förnyelse alltid är utåtriktad, vilket de nu börjar se på andra håll.

”Vi får fortsatt rapporter om inspirerande berättelser om hungriga hjärtan som sätter sina dagliga rutiner åt sidan för att söka Kristus på skolor, i kyrkor och i samhällen i USA och utomlands” skriver han.

”Hur vi än väljer att beskriva vad vi har sett och upplevt de senaste veckorna (väckelse, förnyelse, uppvaknande eller utgjutande) så är den här rörelsen inte färdig”, fortsätter han.

Abby Laub, talesperson för Asbury College, säger till kanalen News Nation att hon inte tror att Gud menade att skeendet skulle hålla på för alltid på skolan.

– Tecken på en väckelse är att det sprider sig ut över nationen och det har vi redan börjat se, säger hon till kanalen.

Redan efter några dagar började rapporter komma om att det andliga skeendet spridit sig vidare till fler skolor och universitet. Nu kommer bland annat rapporter om fysiska helanden på en högskola i Texas och om hur människor döps i fontäner. På ett universitet i Kentucky ska minst 15 människor ha blivit döpta.

Paul Worcester, nationell skolledare för den amerikanska missionsorganisationen NAMB, skriver på Twitter att hundratals elever samlats på en skola i Texas för att ha möten.

”Jag har hört om otaliga andra campus som haft liknande evenemang den här veckan. Det här är inte bara en ’hype’. Elden är äkta. Gud vill ha sin generation tillbaka och de vänder sig till honom i hjärta och själ”, skriver han.

Efter att Asbury College slutat med sina möten har planen för universitetet varit att hitta en annan plats i Kentucky där de skulle kunna fortsätta. Det har dock inte hittills blivit verklighet.

Men i söndags hölls ett möte i den stora arenan Rupp Arena i Lexington, Kentucky, för att hjälpa de som vill fortsätta rörelsen från Asbury och för att föra skeendet vidare. Dit ska hundratals personer ha tagit sig.

Det här är inte bara en ’hype’. Elden är äkta.

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Svenska städer i topp när EU gör stor knarkmätning

Droger. EU har sammanställt en rekordstor undersökning av avloppsvatten i jakt på lärdomar om européers... lördag 1/4 18:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00