Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.
Ordspråksboken 16:3

Världen idag

Bönekonferens inleds i Uppsala – unik bredd

I dag, fredag, startar bönekonferensen ”Tillsammans för Sverige” på Life Arena i Uppsala. Försoning inom svensk kristenhet står i fokus och flera olika bönenätverk står som inbjudare.

– Jag vill uppmana alla som känner att detta är angeläget att komma, säger initiativtagaren Johnny Foglander.

Nyheter · Publicerad 07:00, 21 okt 2022

På fredagen och lördagen hålls bönekonferensen ”Tillsammans för Sverige” i Life Arena, intill Livets Ord i Uppsala. Flera olika bönenätverk bjuder gemensamt in till konferensen, som är öppen för alla och som kommer att fokusera på bön om försoning mellan kristna ledare, rörelser, nätverk och samfund.

– Alla är vi medvetna om att Kristi kropp i Sverige befinner sig i kris. Det handlar inte bara om omvärlds- och samhällsläget, säger Johnny Foglander, pastor i Echurch.

Som Världen idag har berättat var det han som tog initiativ till bönesamlingen, utifrån ett Guds tilltal han upplevde i februari. Då hade han i flera år grunnat på vad det är som fortfarande står i vägen för en genomgripande folkväckelse i Sverige, trots alla goda satsningar som gjorts under årens lopp.

Foglander anser att församlingen är både problemet och lösningen.

– Problemet är att vi har tillåtit en massa saker som vi inte skulle ha tillåtit och att vi är splittrade teologiskt. Vi har bara ett huvud och det är Kristus. Då skulle man kunna tänka sig att det kunde ha sett lite annorlunda ut än vad det gör, säger han.

Johnny Foglander konstaterar att församlingen har en unik position här på jorden, genom att Jesus har gett oss sin auktoritet att förändra förhållanden i den andliga världen. Som det ser ut i dag så tycks vi inte klara att förvalta den auktoriteten, menar han.

– Vi befinner oss i ett försvagat läge där vi inte kan få det genombrott i den andliga världen som skulle behövas för att få den påverkan på landet som Gud vill se.

Att tre samfundsanknutna bönenätverk och flera fristående bönenätverk gemensamt står som inbjudare till konferensen är något unikt. Arrangörerna upplever att vi som Guds folk tillsammans behöver komma inför Gud för att hitta hans väg framåt.

– Jag vill uppmana alla som känner att detta är angeläget att komma, även om de hittills inte har planerat för det, säger Johnny Foglander.

Det finns något viktigt i att mötas, menar han. Därför kommer konferensen inte att sändas live över internet. Däremot kommer den att spelas in så att människor kan ta del av den i efterhand.

Vi har bara ett huvud och det är Kristus.

Bönekonferensen ”Tillsammans för Sverige”

Hålls den 21-22 oktober i Life Arena, Uppsala.

Arrangörer: olika bönenätverk i Sverige.

Fokus: försoning mellan kristna ledare, samfund och rörelser i Sverige.

Mål: att få Guds vision för församlingen och att röja undan hinder för väckelse.

Alla är välkomna. Ingen anmälan eller avgift.

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10

Det var som i Kornelius hus

Missionsglimten En färsk missionsglimt sedan några veckor tillbaka – men med igenkänningsfaktor från riktigt gammal... torsdag 1/12 00:00