Den rättfärdige gläder sig i Herren och flyr till honom, och alla som har ärliga hjärtan skattar sig lyckliga. 
Psaltaren 64:11

Världen idag

Bidrar svensk familjepolitik till skilsmässor?

Svensk familjepolitik utgår inte från barnens bästa och kan dessutom leda till skilsmässor. Det säger Sven Almkvist i säsongens femte avsnitt av Veckans nyheter. I programmet kommenterar han även att kroppsdelar från aborterade foster har sålts i USA, och huruvida ett meteoritnedslag orsakade staden Sodoms undergång.

Nyheter · Publicerad 12:18, 1 okt 2021


I veckan berättade Världen idag att opinionsbildaren Ivar Arpi ryter ifrån mot svensk familjepolitik. Medan Socialdemokraterna pressar familjer att sätta sina barn i förskola tidigt prioriterar högern samhällsekonomin framför barnen, menar han.

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter kommenterar Sven Almkvist tankegångarna. Han förklarar varför han håller med Arpi både om att politiken kan vara skadlig för barnen och att den kan leda till skilsmässor.

Det andra ämnet som tas upp i avsnittet är att en hälsomyndighet i USA, under president Obamas tid, köpte kroppsdelar från aborterade foster för att använda i forskning på möss. Almkvist skräder inte orden när han kommenterar saken.

– Det är fullkomligt horribelt. Det får en att tänka på nazisterna som använde sig av judiskt tandguld, säger han.

Det tredje ämnet som tas upp är explosionen i Göteborg, och hur rädd man ska vara för att drabbas av sprängningar eller skjutningar. Programmet spelades in innan uppgifterna om den misstänkte 55-åringen hade kommit fram, så diskussionen handlar delvis om gängkriminalitet.

Det sista ämnet som tas upp är huruvida arkeologer har hittat Sodom då de funnit resterna av en stad som ser ut att ha förstörts i ett meteoritnedslag. Sven Almkvist svarar även på frågan om ifall Gud straffar städer i dag.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Guds spår i skapelsen är starkare än sekularisering

Ledare Ordet sekularisering kommer av latinets sæcularis, från vilket vi har det svenska ordet sekel.... lördag 23/10 00:00

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Ledare Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i... fredag 22/10 00:10

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Gulfstaterna. Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira... söndag 24/10 10:00

Tårarna rann när hon hörde Guds ord

Missionsglimten Jag talade nyligen med våra partner i ett land i Centralasien som använder sociala medier för att... lördag 23/10 00:00

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Ledare Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk... fredag 22/10 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier