Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Bidrar svensk familjepolitik till skilsmässor?

Svensk familjepolitik utgår inte från barnens bästa och kan dessutom leda till skilsmässor. Det säger Sven Almkvist i säsongens femte avsnitt av Veckans nyheter. I programmet kommenterar han även att kroppsdelar från aborterade foster har sålts i USA, och huruvida ett meteoritnedslag orsakade staden Sodoms undergång.

Nyheter · Publicerad 12:18, 1 okt 2021


I veckan berättade Världen idag att opinionsbildaren Ivar Arpi ryter ifrån mot svensk familjepolitik. Medan Socialdemokraterna pressar familjer att sätta sina barn i förskola tidigt prioriterar högern samhällsekonomin framför barnen, menar han.

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter kommenterar Sven Almkvist tankegångarna. Han förklarar varför han håller med Arpi både om att politiken kan vara skadlig för barnen och att den kan leda till skilsmässor.

Det andra ämnet som tas upp i avsnittet är att en hälsomyndighet i USA, under president Obamas tid, köpte kroppsdelar från aborterade foster för att använda i forskning på möss. Almkvist skräder inte orden när han kommenterar saken.

– Det är fullkomligt horribelt. Det får en att tänka på nazisterna som använde sig av judiskt tandguld, säger han.

Det tredje ämnet som tas upp är explosionen i Göteborg, och hur rädd man ska vara för att drabbas av sprängningar eller skjutningar. Programmet spelades in innan uppgifterna om den misstänkte 55-åringen hade kommit fram, så diskussionen handlar delvis om gängkriminalitet.

Det sista ämnet som tas upp är huruvida arkeologer har hittat Sodom då de funnit resterna av en stad som ser ut att ha förstörts i ett meteoritnedslag. Sven Almkvist svarar även på frågan om ifall Gud straffar städer i dag.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Konfirmander önskar tydlig undervisning om kristen tro

Svenska kyrkan. Konfirmander önskar tydlig undervisning om Gud och Jesus. Inom Svenska kyrkan tolkar man detta som... söndag 28/5 19:00

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00