Bibelläsning

Bibelapp: Människor fortsätter söka trygghet i bibelversen Jesaja 41:10

En kvinna läser en bibelapp utomhus.
Fler människor än någonsin tidigare har under året laddat ned bibelappen Youversion. Årets mesta lästa bibelvers är Jesaja 41:10.

I en nödens tid då många människor söker efter tröst och trygghet är Jesaja 41:10 åter den mest lästa versen i bibelappen Youversion. Under 2023 har fler än någonsin tidigare laddat ned appen till digitala enheter.

Publicerad

Youversion är en global kristen verksamhet som erbjuder kostnadsfria bibelappar. Nu uppger de att Guds ord laddats ned på rekordmånga, fler än 100 miljoner, nya mobiltelefoner, surfplattor och datorer. De berättar även att den dagliga bibelanvändningen ökat med cirka 20 procent under det snart gångna året.

– Även om det finns mycket rädsla och oro runt om i världen så tror vi att tron ger svaren, säger Youversions grundare och vd Bobby Gruenewald, enligt Christian Headlines.

Den mest lästa bibelversen är, för tredje gången de fyra senaste åren, Jesaja 41:10: ”Var inte rädd, för jag är med dig, se dig inte ängsligt om, för jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag stöder dig med min rättfärdighets högra hand.” 

– Sett ur ett globalt perspektiv har vi gått igenom mycket under de senaste åren. Det är inte förvånande att människor söker efter hopp och frid som utlovas i Jesaja 41:10, säger Gruenewald.

Kärlek, fred, helande, hopp och ångest är vanligt förekommande sökord från dem som använder bibelappen.

Kärlek, fred, helande, hopp och ångest är vanligt förekommande sökord från dem som använder bibelappen, uppger Christian Headlines.

Användningen av appen uppges ha ökat kraftigt såväl i Indien som i Latinamerika. Under 2023 har Youversion även observerat en kraftig ökning av antalet bibelläsare i flera afrikanska länder, bland andra Kenya, Kamerun och Uganda.

– Vår vision är att varje dag sprida Guds ord överallt, säger Bobby Gruenewald, enligt Christian Headlines.

Powered by Labrador CMS