Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Foto: AvaTheHuman/AP/TT

Bad att vinden skulle vända – överlevde branden

David Geoffrey såg hur lågorna kom allt närmare staden där han driver ett Bed and Breakfast. Det fick honom att vända sig till Gud i bön. Själv är han nu övertygad om att Gud svarade honom.

Nyheter · Publicerad 10:23, 8 jan 2020

Organisationen Pray For The Nations uppmärksammar ett nyhetsinslag på ABC News, där David Geoffrey vittnar om bönesvar och ger Gud äran för att han är i livet.

Geoffrey är ägare till Wave Oasis Bed and Breakfast i Mallacoota och är tacksam över att både hans gäster och husdjur är i säkerhet.

När branden närmade sig staden sökte han och ett flertal andra skydd bakom en pir. Flera av dem började be.

– Jag bad till Gud, bad till Jesus att vända vinden, säger han till nyhetskanalen och berättar hur han såg att vinden verkligen vände och hur den kolsvarta himlen blev röd.

Själv är han nu övertygad om att detta var ett svar från Gud.

– Vi trodde att det var en brandfront som var på väg över oss, men jag tror att det var Guds ingripande, absolut, genom bön. Det röda var solen som bröt fram genom röken, inte elden.

Flera andra medier har också rapporterat om David Geoffrey och händelsen i Mallacoota. För den kristna australiensiska tidningen Eternity News berättar han hur den närmare 20 meter höga brandfronten ska ha närmat sig med en hastighet av 90 kilometer i timmen.

– Vi kunde höra den dåna. Det lät som om tusen godståg kom emot oss, säger han.

För tidningen berättar han vidare hur han bad för sin egendom och för sina grannar som stannat kvar hemma för att skydda sina hus.

Alla ska ha överlevt och alla hus längs hela gatan ska ha klarat sig från branden.

– Det här var så omöjligt, men på något sätt släckte Gud lågorna … Alla upplever att bönerna räddade dem … De har sett mirakel, säger han om sina grannar.

I en tidigare version av den här artikeln stod det att David Geoffrey var ateist fram tills han upplevde att Gud räddade honom från branden. Det var fel. Han hade tidigare varit ateist, men var kristen sedan flera år tillbaka. Felet berodde på att David själv sade ”Jag var ateist” i en intervju där han berättade om branden. Vi beklagar misstaget.

Jag var ateist. Jag bad till Gud, bad till Jesus att vända vinden.

Implementering, inte annektering

Israelkommentar Den 1 juli var den dag Israels regering bestämt för en eventuell implementering av israelisk civil... torsdag 2/7 00:00

Skulle en annektering kunna ge en trygg fred?

Ledare Politiken innehåller alltid dilemman – situationer där ingen perfekt lösning finns, utan valet står... torsdag 2/7 00:00

Trafikljus med samkönade par blir kvar

Hbtq. I anslutning till Pride har Stockholms stad flera år i rad satt upp tillfälliga trafikljus... torsdag 2/7 08:00

Varje gång som vi förnekar Guds ord kommer priset att vara högt.

Ledarkrönika 2 Timoteusbrevet anses vara Paulus sista brev, troligen skrivet från fängelset i Rom en tid före... torsdag 2/7 00:00

Mississippi-politiker röstade bort sydstatsemblem

Delstatskongressen i amerikanska Mississippi fattade på söndagen ett historiskt beslut, då de... onsdag 1/7 21:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda