Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Inte ens i DDR förbjöds de kristna skolorna helt, framhöll Antje Jackelén i sitt försvar för kristna friskolor. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ärkebiskopen höll brandtal för Sveriges kristna skolor

– Kristna skolor har mer mångfald än många kommunala skolor. Det sa Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén i samband med en utfrågning av Dagens samhälle i Almedalen.

Nyheter · Publicerad 07:06, 6 jul 2019

Jackelén framhöll att det som retat henne mest i debatten om konfessionella friskolor är ”de dumma och falska argumenten som använts”.

– Man säger att vi inte ska ha skolor som segregerar. Men tittar man på konfessionella friskolor och kristna skolor så har de mer mångfald än många kommunala skolor och också mer än många andra friskolor.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.