Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Sexuella övergrepp misstänks ha begåtts på RFSL:s Stockholmskontor. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Arbetade på RFSL – åtalas för våldtäkter

Ordföranden för RFSL Stockholm lämnar sitt uppdrag. Enligt Svenska Dagbladet handlar det om en konflikt kring Stockholmsavdelningens hantering av misstankarna om att en anställd man begått sexuella övergrepp på migranter.

Samtidigt åtalas den misstänkte mannen för sex våldtäkter som ska ha begåtts i RFSL:s lokaler i Stockholm.

Nyheter · Publicerad 10:00, 11 mar 2021

Världen idag berättade i februari om att RFSL Stockholm riskerar att bli av med miljonbidrag efter den senaste tidens avslöjanden.

Det var Svenska Dagbladet som, i slutet av januari i år, avslöjade att RFSL Stockholm känt till brottsmisstankarna mot en av sina rådgivare i flera år och samtidigt avvaktat med såväl polisanmälan, avstängning och avsked av personen i fråga.

Svenska Dagbladet rapporterar nu att RFSL Stockholms ordförande, Jacob Tardell, lämnar sin post på grund av en konflikt mellan riksförbundet och lokalavdelningen gällande hanteringen av brottsmisstankarna.

En ny ordförande väntas väljas inom kort, då RFSL Stockholm har årsmöte den 20 mars.

Den 56-årige man som misstänks för brotten åtalas nu för sex våldtäkter som ska ha begåtts i RFSL:s lokaler i Stockholm, uppger Åklagarmyndigheten.

De fyra målsägandena är asylsökanden som sökt hjälp hos 56-åringen. Enligt åklagaren har övergreppen ägt rum i lokalerna. Målsägandena är alla under 30 år.

”Jag menar att de här männen har upplevt att de befunnit sig i en slags beroendeställning till 56-åringen. De har sökt upp honom för att få hjälp och rådgivning i sin asylprocess eller i sin rätt att få stanna i Sverige”, säger kammaråklagare Paulina Pilati i ett pressmeddelande.

Tusen poliser till räcker inte för att hindra ungdomsbrottslighet

Ledare En ny studie från Brottsförebyggande rådet (Brå) visar att unga som döms för rån eller våld mot... lördag 17/4 00:10

Att förlåta betyder inte att jag säger att det som hände var okej.

Ungkrönika Jag sitter och lyssnar på min vän på andra sidan träbordet. Hon beskriver hur hennes hjärta har... lördag 17/4 00:00

KD vill förebygga brott genom stärkta familjer

Politik. Ett förstatligande av sjukvården var första prioritet när Kristdemokraternas partiledare talade på... lördag 17/4 08:00

Israel allt populärare i Europa – men håller trenden?

Israelkommentar Den framgångsrika vaccinerings­kampanjen i Israel och de förbättrade relationerna till arab­världen...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier